Centrum pro rodinu a sociální péči z.s.


Lidé s postižením Zdraví

Sportovní vozíky BENECYKL pro půjčovnu pomůcek

Prosíme vás o pomoc s financováním oprav sportovních vozíků BENECYKL pro lidi s postižením. Opravu potřebuje celkem 8 vozíků v naší půjčovně.

vybíráme od 2.9.2021
20 000 Kč
vybráno 50 % z 40 000 Kč

přispělo

12 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Sportovní vozíky BENECYKL máme v naší půjčovně již od počátku vzniku půjčovny pomůcek, což je od roku 2007. Postupem času byl o vozíky velký zájem, tak jsme vozíky přikoupili. Dnes máme celkem 8 vozíků k zapůjčování a to ve všech velikostech, od baby, přes junior až po velikost max. Rodiny mají o zapůjčení vozíků velký zájem, protože pořízení vlastního je pro ně velmi finančně náročné a ne každý si je schopen potřebné finance sehnat. Vozíky jsou využívány hlavně na procházky do terénu, kde běžný mechanický invalidní vozík nestačí. Rodiny také využívají svůj volný čas k cyklovýletům, které by si bez vozíku nemohly dovolit. Vozíky jsou opravdu velmi využívané, což sebou nese i náklady na jejich opravy. Pravidelně byl prováděn servis přímo servisním technikem firmy Benecykl. Nyní je však nutná oprava většího zásahu, kdy je potřeba vyměnit brzdy, klouby na řídítkách, uchycení předních koleček, případně celé tažné tyče pro kolo. Firma Benecykl si jednotlivé vozíky odveze do své firmy, kde bude proveden "repas" jednotlivých vozíků a ty budou následně dopraveny zpět a připraveny k dalšímu zapůjčování.

“Vozík Benecykl nám hodně usnadnil pobyt venku v přírodě i na zahradě, je snadno manipulovatelný a dojedeme s ním všude, po zpevněných cestách i v lese. Dcera v něm i často spí na zahradě!" klientka Půjčovny pomůcek


O Půjčovně pomůcek:


Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Hodně štěstí <3

jan exnar
2 000 Kč

Děkuji za vaši neúnavnou práci

Aleš Ďásek
1 000 Kč