yourchance o.p.s.


Děti, mládež, rodina Osvěta a poskytování informací

Kniha Hejno bílých vran aneb Cesta vzhůru

Pátý díl edice Hejno bílých vran opět mapuje životní osudy lidí, kteří prošli dětským domovem před deseti a více lety a následně v životě uspěli.

Kniha Hejno bílých vran aneb cesta vzhůru

Podpořte, prosím, vydání této knihy a její distribuci k těm, které může inspirovat na jejich cestě životem.
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Knihy z edice Hejno bílých vran vychází z myšlenky ocenění Bílá vrána (www.bilavrana.net) obecně prospěšné společnosti yourchance.

Jednou z oceňovaných skupin jsou právě mladí lidé, kteří prošli v průběhu svého života ústavní výchovou nebo náhradní rodinnou péčí a následně ve svém životě uspěli.

Úspěchem v tomto ohledu je podle nás zcela "normální život" - tedy mít práci, rodinu, vytvořené zázemí, zvládání běžných situací, tak nějak v pohodě... život mimo rizika jako je např. dluhová spirála.
Lidé, kteří prošli dětským domovem nebo NRP, obvykle mají na svém startu do života řadu překážek... Bílé vrány je však dokázaly překonat a začít správně!

Jejich odhodlání i úsilí je obrovské! Své úspěchy ne vždy ventilují do světa, a proto o nich nemá veřejnost často ani sebemenší tušení.
Toto je krok, jak to změnit!

O co nám jde?

  • Nechceme příběhy těchto lidí nijak bulvarizovat. Naopak s vysokou mírou respektu poukazujeme na nesmyslnost předsudků, které máme jako společnost. 

  • Představujeme veřejnosti lidi z dětských domovů  a pěstounské péče jako osobnosti stejně schopné jako jsou jejich vrstevníci. 

  • Naší snahou v konečném důsledku je sejmout z nich ten pomyslný cejch, že vyrůstali v ústavu nebo NRP, a pro ty, které cesta z dětského domova nebo NRP teprve čeká, přinést pozitivní vzory, motivaci a inspiraci.

  • Knihy jsou pro mladé lidi z dětských domovů a pěstounské péče zdarma
Proto, abychom mohli vydat 1000 ks těchto knih a dále je dostat k těm, které mají inspirovat potřebujeme vybrat částku 180 000 Kč.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu