Oblastní charita Ústí nad Orlicí


Hospicová a paliativní péče Senioři

Držme se pro Domácí hospic ALFA-OMEGA

Náš Domácí hospic ALFA-OMEGA působí na Orlickoústecku. Umožňuje těžce nemocným lidem strávit poslední dny života doma v kruhu jejich blízkých. Od začátku roku jsme rozšířili naši péči do celého regionu. Z tohoto důvodu potřebujeme pomoci s finančním zajištěním pohotovostí dvou zdravotních sester, které dojíždějí za klienty 7 dní v týdnu 365 dní v roce.

vybíráme od 31.8.2021
23 000 Kč
vybráno 13 % z 180 000 Kč

přispělo

13 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Domácí hospic ALFA-OMEGA je jediným poskytovatelem specializované paliativní péče na území Orlickoústecka. O tuto službu je stále větší zájem, proto jsme rozšířili naši působnost na oblast Králicka, kde tato péče nebyla dosud vůbec poskytována. Prozatím museli být pacienti z této oblasti odmítáni.

 


Zdravotní pojišťovny pokryjí naše náklady na provoz jen z 65%. Naší prioritou je finanční zajištění provozu hospicové péče. Nyní je pohotovost 24/7 zajišťována jednou zdravotní sestrou a jedním lékařem. Při rozšíření služby je však nutná pohotovost dvou sester. Při zhoršení zdravotního stavu pacienta je třeba vyjet do terénu v jakoukoli hodinu za jakéhokoliv počasí.
https://www.facebook.com/hospicuno/



Kampaň „DOMA“ informuje a ukazuje, že lidé mají možnost vybrat si, kde chtějí strávit závěr svého života. 


Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Děkuji za možnost umírat doma

Lucie

Děkuji za to, co děláte. Jste andělé ❤

MF

Držte se, Vaše práce bude pro nás všechny jednou velmi důležitá.

Petr Žitný
2 500 Kč

Pro dobrou věc 😊

Štěpánka Faitová
5 000 Kč