Centrum Dialog, o.p.s.


Regionální a komunitní rozvoj Rozvojová spolupráce

Nová škola Thomase Sankary

Doslova na zelené louce budujeme v guinejské Dubrece pro děti z chudých rodin novou školu. V této oblasti je bohužel momentálně v provozu pouze jedna. Podpořte její dokončení právě teď, protože díky každé darované cihle zasednou špunti do lavic dříve.

vybíráme od 5.8.2021

Přispějte na stavební materiál, nutný pro dostavbu školy

111 084 Kč
vybráno 74 % z 150 000 Kč

přispělo

31 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Základní kámen položilo nadšení
Náš guinejský koordinátor Abdoulaye se rozhodl, že se pustí do výstavby třinácti (!) tříd v Dubrece ve čtvrti Khorira, ležící nedaleko hlavního města Conakry. „Už pět let se mi honí hlavou myšlenka založit školu právě tady. Pokaždé, když jsem Dubrekou procházel, viděl jsem spoustu bezprizorních dětí, hrajících si během dne na ulici. Když jsem se jich zeptal, proč nejsou ve škole, odpověděly, že je to odtud strašně daleko a jejich rodiny navíc nemají na vzdělání peníze.“ říká Abdoulaye. A tak pořídil parcelu, připravil stavební plán, dal dohromady všechny svoje úspory, zakoupil materiál a s partou nadšených přátel se pustil do výstavby. Nová škola bude součástí programu “Pošli špunta do školy” a ponese jméno Thomase Sankary.
Zatím se Abdoulayemu podařilo získat přibližně polovinu peněz na objekt, který bude fungovat jako mateřská, základní i střední škola. Na bytelných základech postupně vyrůstají jednotlivé cihlové budovy, ale na jejich dokončení a vybavení je zapotřebí dát dohromady ještě druhou polovinu prostředků. Věříme, že i díky Vaší pomoci se nám podaří co nejdřív přemístit děti z ulice tam, kam patří - do školy.
Cena stavebního materiálu v Guineji
Cihla - 10 Kč
Cement 50 kg - 150 Kč
Plech m2 - 125 Kč
Prkna m2 - 300 Kč
Písek 1t - 300 Kč

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Ať se dílo podaří! Lucka

Lucie Krubnerová
444 Kč

Není větší dar než vzdělání.

Stanislav Kočvara
5 000 Kč

Podporuji váš projekt a držím palce ať je hodně úspěšný.
Jarka

Jaroslava Chocholatá
2 000 Kč

Tohle zvladneme postavit :)

Lucie
2 000 Kč