Spolek Jinak


Vzdělávání a výzkum

Tři, dva, jedna, teď! ŠKOLA SPOLU STARTUJE

Vloni jste nám pomohli s maringotkou pro lesní klub a díky tomu si parta prťat užila parádní rok v Mraveništi. A další partička se teď chystá do školy. Po čtyřech letech práce, okamžicích naděje i zoufalství, se nám to podařilo. V září startuje Základní škola Spolu. Pojďte nám pomoci i teď!

vybíráme od 22.7.2021

Buďte štědří právě teď!

22 455 Kč
vybráno 22 % z 100 000 Kč

přispělo

23 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
V Novém Městě na Moravě vznikla alternativní základní škola. Rodiče, děti i průvodci mají tak od září 2021 možnost volby.

První školní rok začínáme se šesti dětmi, 60% dotací z MŠMT, průvodci jsou na dohody a ředitel na 0,05 úvazku, takže solidní low-cost. Škole aktuálně chybí 100.000 Kč na první rok. Každá koruna nám fakt pomůže!

A co konkrétního pořídíme, když se korunka ke korunce přidá?
Stůl a šest židlí, které už jsou na cestě, učebnice a pomůcky pro školáčky, průvodcům zaplatíme mzdu a proplatíme jim super kurzy Hejného matematiky, splývavého čtení a badatelství, zaplatíme nájemné a účetní, a když něco zbude, koupíme starší barevnou kopírku. Je toho opravdu hodně.

Ano, je to šílené, ale věříme, že to společně zvládneme. Pojďte do toho s námi a podpořte alternativu ke klasickému školství v Novém Městě na Moravě!

Povídání o tom, kdo jsme, co, jak a proč děláme, najdete na webu školy.


Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Ať se daří!

Dita Sobotková

Super, jen tak dál...

Martin Veselý
300 Kč