Sportovní klub vozíčkářů Praha, z. s.


Lidé s postižením Sport a volný čas

Elektro handbike pro paraplegiky

Díky našim spojencům se na náš obrací noví a noví vozíčkáři a rádi by s námi někam vyrazili. Pro naše nové členy nám nyní chybí další elektro handbike pro paraplegiky. Pomozte nám jej, prosím, získat! Pořizovací cena jednoho kola je 170 000 Kč. Letní plány oddílu outdoorových aktivit jsou vždy nabité a my bychom rádi vytáhli co nejvíce hendikepovaných členů do přírody. Pojďte s námi tvořit nové zážitky! Vážíme si každé pomoci.

vybíráme od 22.6.2021

Váš dar může změnit životy jiných. Děkujeme, že s námi rozdáváte elixír štěstí.

4 150 Kč
vybráno 2 % z 170 000 Kč

přispělo

5 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!


Pomáháme vozíčkářům zlepšovat fyzickou kondici, učíme je co nejlépe využívat zbylých pohybových schopností, přispíváme celkově k fyzické i duševní rehabilitaci. Pohyb v přírodě a pohyb v kolektivu má blahodárné účinky na mysl. Význam sportu pro psychiku člověka s tělesným postižením je doložen nespočetnými výzkumy
Obecně sport zvedá sebevědomí, sdružuje lidi s podobným osudem, umožňuje zažít krásné chvíle s kamarády i s rodinou, dává pocit uspokojení z vlastních výkonů, v mnoha případech pomůže najít novou životní náplň. Máte rádi sport? Pak tyto řádky jsou Vám blízké.
Naše řady se neustále rozšiřují a my bychom touto cestou chtěli získat další speciální elektro handbiky, které umožní sportování i lidem s vážným hendikepem. 
Jedná se o kolo s elektropohonem pro paraplegiky, kteří nemohou jezdit na běžném kole, vzhledem k tomu, že mají nohy úplně nepohyblivé. Elektro handbike jim pomůže udržet rychlost s jejich zdravými přáteli či rodinou. Navíc takovýto handbike šetří jejich ruce, které neustále potřebují ke všem denním činnostem.
 
Handbike pro paraplegiky je určen pro náš oddíl outdoorových aktivit a jeho letošní plán si můžete prohlédnout zde:


Rádi také podporujeme české firmy a jejich výrobky, a proto jsme se rozhodli pro kolo od českého výrobce. Pořizovací cena kola je 170 000 Kč.
Více o kole i dodavateli naleznete zde: https://ultina.cz/vektor-handbike/
 
Pojďte s námi otevřít těmto lidem možnost žít pohybem. Tak jako Vy.

Děkujeme.

Kdo jsme?

Sportovní klub vozíčkářů Praha pomáhá již 30 let  lidem po vážném poranění míchy vytvářet vhodné podmínky pro zapojení do sportovní činnosti, ať již na rekreační či vrcholové úrovni. Organizujeme pro vozíčkáře sportovní a volnočasové akce s plným servisem, od zajištění vhodného ubytování, zapůjčení speciálních a drahých sportovních pomůcek a zejména zajištění asistenční pomoci nejen při sportu, ale i při běžných činnostech. 
Máme 7 oddílů a ročně se nám daří uskutečnit více než 1 000 sportovních dní pro vozíčkáře během jednoho roku. Nezahálíme ani v době COVIDu a uzpůsobujeme naše aktivity nastaveným pravidlům. Příběhy našich členů i jejich sdílení zkušeností s námi či mezi své přátele, nás motivují k další práci a jsou pro nás tou nejlepší referencí.
Víme z vlastní zkušenosti, jak důležité je posilovat mysl a překonávat další překážky.

Děkujeme, že s námi pomáháte!


Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Ať vám kolo jezdí jako vítr.

Tereza Jungmannova
1 000 Kč

Držím palce, ať je kolo brzy v pohybu...

Dárce