Charita Svitavy


Hospicová a paliativní péče Senioři

DoŽÍT mezi svými

Víte, že 80 % lidí si přeje umírat doma, mezi svými blízkými? Ale 70 % tu možnost nemá a poslední dny života tráví v nemocnici. Ve Svitavách a okolí dosud není služba, která by poskytla péči umírajícím a jejich rodinám. Rozhodli jsme se to změnit. Proto chceme spustit službu domácí zdravotní péče - ošetřovatelské a paliativní . Máme odhodlání i odbornost. Ale chybí nám část počátečního financování.

DoŽÍT mezi svými

Charita Svitavy - pomáháme společně!
76 602 Kč
vybráno 19 % z 400 000 Kč

přispělo

37 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
EDIT: 1. 10. 2022 oslavila naše domácí zdravotní péče první narozeniny! Díky dárcům se nám podařilo získat všechny potřebné prostředky na počáteční provoz i nákup potřebného vybavení. Více se o naší službě i o vyúčtování veřejné sbírky můžete dočíst ZDE: https://svitavy.charita.cz/dozit-mezi-svymi/



Víte, že 80 % lidí si přeje umírat doma, mezi svými blízkými? Ale 70 % tu možnost nemá a poslední dny života tráví v nemocnici. Ve Svitavách jsme začali poskytovat Domací zdravotní péči (ošetřovatelskou a paliativní), která poskytuje péči umírajícím a jejich rodinám.  Máme odhodlání i odbornost. Ale chybí nám část počátečního financování. 

Pro to, abychom mohli letos tuto službu spustit, potřebujeme 3,5 milionu (pokud nezískáme grant na auta) nebo 2,3 milionu (pokud grant získáme). Naštěstí v tom nejsme sami a už nyní se nám podařilo zajistit 1.650.000,- za což patří velké díky městům, obcím a všem, kteří se zapojili do poslední Tříkrálové sbírky. 

Co je součástí rozpočtu? Potřebujeme automobily, abychom obsloužili Svitavy a 17 dalších obcí. Dále nejrůznější zdravotnické vybavení sester ( infuzní pumpy, odsávačky, lineární dávkovače atd), polohovací postele pro pacienty, oxygenátory a celou řadu dalších pomůcek. Nezdá se to, ale abychom poskytli veškerou potřebnou péči, musíme mít kromě odhodlání a odbornosti i materiální zázemí. 

Pojďte do toho s námi a společně dejme nemocným šanci DOŽÍT MEZI SVÝMI. 


Charita Svitavy podporuje již téměř 30 let seniory, osoby se zdravotním postižením a osoby s chronickým onemocněním.


Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Děkuji

Jan Lněnička