NADACE LEONTINKA


Děti, mládež, rodina Lidé s postižením

Auto pro Barunku s Rettovým syndromem

Dvouletá Barunka se narodila s vzácnou neurovývojovou poruchou, tzv. Rettovým syndromem. I přes nepřízeň osudu se maminka snaží Barunce dopřát co nejkrásnější a nejspokojenější život a pro její úsměv by byla schopna udělat cokoli. Proto se obrací na všechny s dobrým srdcem, kteří mohou přispět na nový automobil, kterým by mohla s Barunkou dojíždět na potřebná vyšetření a terapie, ale také na výlet do přírody nebo za kamarády.

vybíráme od 15.6.2021

Přispějte na nové auto pro dvouletou Barunku s Rettovým syndromem

Auto doveze Barunku nejen na potřebná vyšetření a terapie, ale i na výlet do přírody a za kamarády. Děkujeme za každý Váš příspěvek!
258 400 Kč
vybráno 100 % z 258 000 Kč

přispělo

240 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Barunka se narodila přesně v den vypočítaného termínu porodu a od samého začátku byla nádherné, zdravé, veselé miminko. Po půl roce však začala zaostávat za svými vrstevníky, její psychomotorický vývoj stagnoval. Maminka s Barunkou intenzivně cvičila a navštěvovala nesčetně odborníků. Lékaři mamince tvrdili, že je její dcera jen líná a vše dožene. Bohužel měsíce plynuly a Barunka stále nejevila zájem o jakýkoli pohyb z místa na místo.
Pár týdnů před Barunčinými druhými narozeninami před maminkou poprvé někdo vyslovil podezření na RETTŮV SYNDROM, zrovna v době, kdy kromě opoždění vývoje Barunka začala vykazovat i další příznaky této kruté, nedědičné, neurovývojové poruchy. Takzvaný mycí pohyb rukou, který Barunka dělá nepřetržitě a bezděčně, skřípání zubů, šilhání, regres již naučených slabik a dovedností jako paci paci apod.
Barunce budou tři roky, nechodí, nemluví, není schopna ukazovat nebo vyjádřit své potřeby.

Každý Barunčin úsměv je pro její maminku malým dárkem, péče o Barunku je pro ni ovšem také nesmírně náročná a zabírá jí veškerý čas. Maminka Barunku několikrát týdně vozí na rehabilitace, terapie, lékařská vyšetření a kontroly. Nedílnou součástí jejich dnů jsou ale i výlety za kamarády, zvířátky a přírodou. A brzy snad Barunka také nastoupí do speciální školky.
Automobil,
do kterého by se vešel i Barunčin zdravotní kočárek a zdravotní autosedačka, je proto pro maminku i Barunku nezbytnost. Na vozidlo uzpůsobené Barunčiným potřebám existuje příspěvek od státu, ten však zdaleka nepokryje celou částku.
 
"Naše staré auto už doslova dosluhuje, nemá klimatizaci a zdravotní kočárek se do něj vleze pouze zcela rozložený. Při vší manipulaci s Barunkou, která má sama 15kg, je to pro mě další zátěž, na kterou jsem navíc sama. Nová auta ale s handicapovanými uživateli počítají a kočárek jde do kufru vložit vcelku. Odpadlo by mi tedy opakované skládání a rozkládání Barunčiny zdravotní pomůcky a cesta na lékařská vyšetření, kontroly, rehabilitace, ale i za kamarády a přírodou by pro nás byla záležitostí mnohem příjemnější a komfortnější."
Pomozte spolu s námi vybrat zbývající částku na nový automobil, bez kterého se maminka s Barunkou neobejdou - a díky kterému bude Barunka moci dál objevovat svět.
Všechny vybrané příspěvky budou použity na dofinancování nákupu nového automobilu.
Děkujeme, že s námi pomáháte!

Jak se Barunce a její mamince aktuálně daří a příběhy jejich každodenních radostí, ale bohužel také velkých starostí, můžete sledovat na instagramovém profilu Petra Velíšková (@rett.mama) • Fotky a videa na Instagramu

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

At se vam dobre jezdi treba za mnou do Chomace❤️

Blanka Masarykova
500 Kč

pro Barunku

Lenka Vostálová
500 Kč

Držíme Barunce i její mamince pěsti

Svatava Kolářová
500 Kč

Pro krásnou Barunku!

Bohumila a Bohuslav Brussovi
1 000 Kč

Hodně štěstí do života.

Martin Bartek
500 Kč

prosím o potvrzení na firmu
Rodych s.r.o.
Pražská 25
Olomouc 779 00

Jan Chudý
10 000 Kč

Rád a bez váhání. :-)

Jiří Prošek
300 Kč

Peti, Barunka má krásný úsměv. Ať je jich co nejvíc. Myslím na vás. 🌷

Jana Černá

Peťo a Barunko, držte se ❤️❤️❤️

Alena Šulcová
300 Kč

Držím palce, opatrujte se

Lukáš Humpa
500 Kč