NESEHNUTÍ Brno


Regionální a komunitní rozvoj Životní prostředí

Chci víc udržitelné Brno

Od nového územního plánu jsme si slibovaly*i, že pomůže vykročit Brnu k lepší, udržitelnější budoucnosti. Doufaly*i jsme ve více zeleně, více cyklopruhů, lepší vzduch či lepší hospodaření s vodou. Vypořádání připomínek, podaných společně s dalšími obyvatelkami a obyvateli města, však ukazuje, že většina těchto očekávání zůstala jen na papíře. Podpořte nás v dalším kole úsilí o Udržitelné Brno.

vybíráme od 8.6.2021
60 004 Kč
vybráno 99 % z 60 500 Kč

přispělo

65 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
V současné době lze už i v českých městech pozorovat negativní dopady klimatické krize jako je sucho nebo špatné ovzduší. Věříme, že Brno s nimi může efektivně bojovat a stát se v tomto ohledu progresivním městem stejně jako je Vídeň nebo Berlín. Proto se do nového územního plánu snažíme prosadit opatření, která budou reálně snižovat dopady klimatické krize a jednoduše udělají z Brna lepší místo pro žití.

Po vypořádání připomínek z prvního kola však zjišťujeme, že ze 17 návrhů byl v námi navržené podobě zapracován pouze 1 !!!

Přitom se nacházíme v situaci, kdy už není možné pokračovat v rozvoji města bez ohledu na klimatickou změnu. Proto se letos s podporou veřejnosti opět zapojíme a budeme podávat námitku k územnímu plánu.

Věříme, že Brno má na to být městem budoucnosti, které účinně ochraňuje veřejný prostor i zeleň. Městem, které rozvíjí cyklodopravu a nezastaví každou volnou plochu včetně chodníků automobily.

Pomozte nám prosadit systémová řešení, díky kterým bude Brno městem, které je šetrné k přírodě a myslí i na budoucí generace. Podpořte naší kampaň za udržitelné Brno.

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Fandím všemu, co děláte. Děkuji!

Eliška Němečková
200 Kč