Spolek pro rozvoj svobodného vzdělávání, z.s.


Děti, mládež, rodina Životní prostředí

Altán/srub pro děti v lesním klubu

Děti z Lesního klubu na Horním Mlýně v Chotěboři už se těší, až budou moci využívat prostor nově vzniklého altánu / srubu. Stavbu musíme zkolaudovat a vybavit tak, abychom ji mohli naplno využívat. Když chodí děti do „školky“ v podobě Lesního klubu, většinu času tráví venku, pohybují se a učí se v přírodě a nějaký ten větříček, pár dešťových kapek, nebo trocha bahna je určitě nerozhodí :). S přicházející zimou ale čím dál tím více roste potřeba vytvořit zázemí, ve kterém se děti v teple nají, usuší, vyspinkají a kam se mohou schovat při velké nepřízni počasí.

vybíráme od 29.4.2022
10 900 Kč

přispělo

8 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Dotáhnout do zimy stavbu altánu je pro nás výzvou. Do jeho stavby jsme se pustili svépomocí, stavba se různě komplikovala a prodražovala a řada z nás zde už odpracovala desítky hodin. Na některé práce jsme si museli najmout odborníky, také potřebujeme zaplatit faktury za materiál a nakoupit potřebné vybavení. Dost spěchá nákup kamen a komínu, ale neméně důležité je i vybudování praktických šaten a ošetřit kritická místa stavby před deštěm.

Kromě našich dětí mohou „terasu“ altánu využívat kolemjdoucí, kteří přicházejí objevovat krásy Údolí řeky Doubravy

Část nákladů jsme pokryli z grantu a ještě nám zbývá poplatit práci, materiál a vybavení v hodnotě 500.000 Kč. Pro vaši představu jsou to zhruba tyto částky: 

  • dřevo a osb desky  na podlahu, zábradlí, terasu, stěny - 50 000 Kč 
  • opláštění - 25 000 Kč 
  • patro - 30 000 Kč
  • šrouby a hřebíky - 20 000 Kč 
  • okna a dveře - 120 000 Kč 
  • odborné práce - 210 000 Kč 
  • nábytek na míru - 45 000 Kč

Jak nám můžete pomoci?
  1. Pošlete nám jakoukoliv částku na dostavbu altánu.
  2. Nastavte si trvalý příkaz ve vaší bance a posílejte nám pravidelně peníze, kterými můžeme financovat dostavbu druhé části školy na Horním Mlýně
  3. Dejte o nás vědět svým přátelům a požádejte je, aby nás podpořili.
  4. Řekněte nám o firmách a lidech, které nám doporučujete oslovit s žádostí o dar. Napiště nám na fundraiser@hornimlynchotebor.cz, nebo zavolejte Sabě zodpovědné u nás za fundraising na telefon 776 746 896. Saba se s vámi ráda spojí, sejde a můžete probrat, co pro sebe můžeme udělat. 
Děkujeme vám za jakoukoliv podporu!


Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

stofffka ke stoffce aby neFoukalo:o)

Radka Soukalova
100 Kč