Domácí hospic Athelas - středisko Husitské diakonie


Hospicová a paliativní péče

Deka pro Athelas

Pletli jsme 8 měsíců co nejdelší, největší a nejbarevnější deku v ČR na podporu Domácího hospice Athelas. Deku složenou ze stovek malých čtverců, plných laskavých a dobrých myšlenek a přání pletařek a pletařů. Do deky jsme 27.11. 2021 chtěli zachumlat nejstarší kamenný most ve střední Evropě. Nejde to. Odkládáme tu slavnou událost na jaro. Avšak hospic musí fungovat dál. Budou Vánoce. A jsou mezi námi lidé, pro které budou možná poslední. Přejí si zůstat DOMA. Jako my všichni. Prosíme, pomozte jim spolu s námi to přání splnit.

vybíráme od 26.5.2021

Deka pro Athelas

14 260 Kč

přispělo

8 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Charitativní projekt Deka pro Athelas má za cíl spojit co největší množství lidí v jednom společném barevném a laskavém díle, plném dobrých myšlenek, přání a snů a krásných pletených či háčkovaných čtverců. Ta myšlenka vznikla v největším smutku a v největším uzavření společnosti. Kladli jsme si otázku, jestli existuje něco, co by nám mohlo pomoci se radovat. A co zároveň podpoří náš hospic a jeho pacienty.


Co by mohlo společnost, zavřenou za dveřmi bytů, ve chvíli, kdy není možné navštívit ani babičku, natož pak někoho blízkého v nemocnici, aspoň nějakým kouskem spojit. Co by mohlo pomoci na okamžik vzdát se těch těžkých myšlenek, strachu, bolesti a frustrace ze všech omezení, na chvíli zmírnit. Co by mohlo lidi, byť jenom na okamžik, přimět myslet na něco dobrého, laskavého, milého…třeba při pletení. Doba uzavření na chvíli pominula, ale teď se vrací. Deka je hotová a teď usne zimním spánkem. Ale hospic a jeho tým musí fungovat dál.

Pomozte nám.


Náš hospicový tým vás zve: 

Staňte se i vy "adoptivním symbolickým rodičem" některého ze čtverců, nebo celé barevné deky. 

Věnujete tak cenné dny péče těm, kteří si jako my, přejí zůstat (nejen) o Vánocích DOMA.

Děkujeme!

Dárcovské výzvy k projektu

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu
Aktivní (0)  |  Ukončené (1)

Nebyly nalezeny žádné aktivní výzvy.

Díky

Jirka Kocman
1 000 Kč

Test

Kateřina Literáková
50 Kč