Psí život, z.s.


Zvířata

Alísek - virtuální adopce

Kocourek zachráněný na pokraji smrti potřebuje Vaši pomoc s léčbou! Adoptujte si Alíska "na dálku" a pomozte mu žít plnohodnotný život!

Adoptujte si Alíska virtuálně!

Přispívejte Alískovi každý měsíc na jeho péči a léčbu. Pravidelně Vás budeme informovat, jak se mu daří a jak mu Vaše příspěvky pomáhají. Věříme, že společnými silami zvládneme Alískovi zajistit důstojný zbytek života.
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Kocourek byl nalezený v zoufalém a zbědovaném stavu, nemohl chodit, ani se jinak hýbat. Byl kostřička potažená kůží, extrémně dehydratovaný, strašně zapáchal hnilobou. Měl zlámané zuby, z ucha mu vytékalo šíleně hnisu, hlavičku nakloněnou zvláštně na stranu, nedokázal udržet rovnováhu, oči mu neustále kmitaly. Kocourka našly venku děti a samy mu hledaly pomoc, telefonovaly na všechny veteriny v okolí, všude už po pracovní době, nikdo nedokázal pomoci. Až se naštěstí dovolaly naší paní doktorce, která prostě sedla do auta, pro kocourka obratem dojela a vzala si ho na kliniku.

Byl dva měsíce hospitalizovaný a dostával veškerou potřebnou léčbu. Jeho stav se pomalinku zlepšoval, až mohl i podstoupit zákrok v narkóze - výplach uší, vytrhání zubů a kastraci. Podařilo se mu také přibrat na váze - je naprosto šílené, jak extrémně podvyživený byl. Když jste na něj sáhli, cítili jste  opravdu jen kostru. Jak má delší chlupy, není to na fotkách moc vidět - samotné nás to zaskočilo a to jsme viděli už ledacos, ale takhle hrozně hubené zvíře jsme viděli poprvé v životě. Není divu, že se nedokázal ani postavit na nohy, jak byl slabý. Musel být bez jídla několik týdnů a o dalších zdravotních komplikacích ani nemluvě.

Nyní už je Alísek v dočasce a strašně moc se zlepšil. Je zázrak, že to celé vůbec zvládl a přežil.  Je z něj mazlivý vděčný kocourek, který miluje společnost.  Jako důsledek předchozího stavu mu zůstala hlavička malinko na stranu a trošku horší stabilita - na gauč i škrabadlo vyleze, ale na skříň třeba nevyskočí; stabilita je vidět trochu i na chůzi. Bohužel má také horší ledvinové hodnoty a je potřeba držet ho na přísně ledvinové veterinární dietě s podáváním podpůrných přípravků.

Vzhledem ke všemu výše napsanému jsme se rozhodli ponechat Alíska v doživotní trvalé péči naší organizace. Kocourka je tedy nyní možné adoptovat na dálku a Vámi zvolenou částkou každý měsíc pomáhat s péčí o něj.  Stačí si na této platební bráně zvolit částku, zadat darovat "měsíčně" a poté následovat instrukce.

Náklady na Alískovu péči se v tuto chvíli pohybují kolem 3500 Kč za měsíc a patří do nich zejména ledvinová dieta (konzervy),  veterinární přípravek Pronefra (také kvůli funkčnosti ledvin), pravidelné veterinární prohlídky (odběry krve apod.), stelivo atd.

Dosavadní zkušenost také ukazuje, že se v budoucnosti pravděpodobně nevyhneme ani jednorázovým vyšším nákladům na veterinární ošetření při zdravotních komplikacích, které budou souviset i s jeho věkem, protože je mu kolem osmi let.

Kocourek ušel už veliký kus cesty, ale velký jí má ještě před sebou. Mockrát děkujeme za Vaši případnou podporu a pomoc. Věříme, že společnými silami zvládneme Alískovi zajistit plnohodnotný a důstojný zbytek života.

(Alísek je na fotce po komplet ostříhání zacuchaných dredů na těle - bohužel musel jít úplně do hola a byla mu zima, tak dostal dočasně mikinu.)
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Zdraví, štěstí Aliskovi a všem lidem kteří pečují a pomáhají :)

Dárce
300 Kč

Alískovi přeji hodně zdravíčka a pohodový život :-)

Míla
300 Kč

Ahoj Alísku,
doufám, že ti můj dar pomohl. Přeju ti do života jen to nejlepší!
A ať se ti podaří se uzdravit!
Péťa

Péťa Jonášová
500 Kč

Dobrý den,moc přeju kocourkovi pěkný život. Ráda bych mu poskytla domov,ale mám už pět zachráněných kočiček. Další jsou nad moje možnosti,bohuzel

jana konšelova
300 Kč

Hodně štěstí!

Vladimíra Klímová

Moc držím palce !!

Jan Ostrý
500 Kč

Ať se žije Alískovi lépe

Věra Netušilová
100 Kč

Alís je bojovník, přeji mu už jen hezký kočičí život a snad si brzy najde nový, hezký domov.

Jan Klinger
500 Kč

Moc přeji Aliskovi, ať je brzy fit. Je moc statečný. 🥰

Marie Ciffrova
1 500 Kč

Alisku, jsi statečný kluk a velký bojovník. Posílám pak korunek má dobrůtky a snad zbyde i na nějaký důležitý prášek nebo mastičku na bolístky.

Vlaďka Donátová
1 000 Kč