Lesní mateřská škola Pod Lipami, z. s.


Děti, mládež, rodina Regionální a komunitní rozvoj

Vybudujme společně zázemí pro děti lesního klubu v Chebu

Sbírka je určena na vybudování celoročního zázemí pro děti lesního klubu Pod Lipami v Chebu. Začínáme na zelené louce. Máme krásnou zahradu a máme zájemce. Aby však lesní klub mohl dále růst a rozkvétat, potřebujeme k tomu Vaši pomoc. Budování proběhne na etapy, podle toho, kolik financí se nám podaří sehnat. Pomozte nám s touto výzvou.

vybíráme od 29.6.2021

Buďte, prosím, štědří.

Děkujeme, že nám chcete pomoci. Váš finanční dar pomůže nastartovat činnost klubu a vybudovat dětem zázemí pro celoroční užívání.
301 600 Kč
vybráno 101 % z 300 000 Kč

přispělo

73 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Nejsme obyčejný klub, jsme lesní klub. Pro koho jsme ho založily? Přeci pro malé dobrodruhy, kteří milují hrát si venku za každého počasí. Co je naším cílem? Vzdělávat děti ve spojení s přírodou a poskytnout dětem dostatek podnětů, aby z malých dobrodruhů mohli vyrůst velcí dobrodruzi. Aby však lesní klub mohl dále růst a rozkvétat, potřebujeme k tomu Vaši pomoc.

Jedním kliknutím na libovolnou částku přispějte na nákup materiálu a výstavbu zázemí lesního klubu k celoročnímu užití včetně jeho vybavení.  Vybudujeme kvalitní dřevěný přístřešek v podobě zimní zahrady vč. vybavení. Následně k němu připojíme maringotku nebo chatku.  I když bude naší hlavní učebnou les a okolní příroda, potřebujeme dětem zajistit prostory pro odpočinek, stravování, usušení oblečení a vzdělávací činnost za nepříznivého počasí.

POMOZTE prosím vytvořit nový prostor pro děti, který budou denně využívat. Naší vizí do budoucna je využití prostoru lesního klubu i pro další aktivity podporující rozvoj mezilidských vztahů v rámci rodin a přátel vedoucí k respektu a dialogu napříč generacemi (např. slavnosti, přednášky a workshopy). 

Podívejte se na naše video:
                                                                                                     


KDO JSME
Semínko lesního klubu bylo na jaře 2021 zaseto třemi ženami, jež se rozhodly nabídnout rozšířenou možnost předškolního vzdělávání dětí v Chebu (dle konceptu lesních MŠ).  
Založily jsme proto spolek Pod lipami, z.s., a usilujeme o vybudování lesní mateřské školky. Začaly jsme založením lesního klubu, v září 2021 bychom ho rády otevřely a do dvou let požádaly o akreditaci MŠMT a staly se tak lesní mateřskou školkou.
Máme v nájmu pozemek na krásném místě soukromého statku v blízkosti lesa i města, o zájemce ze strany rodičů není nouze. Co nám však chybí je venkovní zázemí.

První setkání se zájemci o lesní klub v červnu 2021

PROČ SBÍRKU ORGANIZUJEME
V současné době nejsou vypsány žádné vhodné dotační výzvy pro náš záměr. Můžeme žádat pouze o menší granty, jejichž nabídka je omezena, konkurence je veliká a výsledek pro nás nejistý. I v případě úspěchu nám finanční prostředky pokryjí jen zlomek nákladů. To ale samozřejmě neznamená, že bychom se o to nepokoušely - aktuálně žádáme o menší grant na vybudování kadibudek a žádat budeme i v budoucnu dle vyhlášení výzev. Oslovujeme proto tímto jednotlivce i firmy, aby nám s touto výzvou pomohli.
Zahrada lesního klubu, stav 06/2021

NA CO KONKRÉTNĚ VYUŽIJEME VYBRANÉ FINANCE
Aby mohl lesní klub fungovat celoročně, potřebujeme pro děti vybudovat kvalitní zázemí. Chceme jít cestou kvalitních staveb s místními dodavateli. Stavby bude provádět profesionální truhlář, podařilo se nám vyjednat snížení nákladů na práci a věříme, že seženeme i levnější materiál. Vyjednáváme na různých frontách. Budování zázemí jsme rozčlenily do několika etap dle priorit:

1) PŘÍSTŘEŠEK v podobě zimní zahrady jako hlavní zázemí pro dětské aktivity. Přístřešek bude chránit děti před deštěm a v létě jim naopak poskytne příjemný stín a chládek. Zespod bude odizolován. Okna budou vyndavací, což umožní flexibilní využití ve všech ročních obdobích. Děti zde budou odpočívat, jíst, hrát si a tvořit. Potřebujeme ho ideálně postavit do přelomu září/říjen.

2) VYBAVENÍ do přístřešku nábytek (stolečky, židle), matrace na spaní.

3) MARINGOTKU NEBO CHATKU k celoročnímu užívání, ze dřeva, dobře izolovanou a připojenou k přístřešku. Děti zde budou spinkat po obědě za chladnějších dnů. Potřebujeme ji ideálně postavit do zimy.
Skica celého zázemí

Akutně nyní potřebujeme vybrat finance na 1. a 2. etapu., tzn. přibližně 200.000 Kč, abychom mohly klub v září otevřít.
Pokud nedosáhneme potřebné částky, počítáme s otevřením klubu v provizorním zázemí a prodloužením kampaně.

KOLIK TO BUDE PŘIBLIŽNĚ STÁT:
(náklady se budou odvíjet od cen stavebního materiálu, které se nyní navyšují)
1.  etapa: 190.000
2. etapa: 40.000
3. etapa: 150.000
CELKEM: 380.000 Kč

DĚKUJEME Vám všem, kteří se podíleli na vzniku našeho videa a vůbec všem, kteří se jakkoliv podílíte na růstu semínka lesního klubu Pod Lipami!

Z celého srdce děkujeme i Vám, kteří se rozhodnete naši sbírku podpořit!

Za Pod lipami, z.s.:
Marcela, Veronika, Zdeňka a Hanka


O naší činnosti a postupu budování zázemí se více dozvíte na našich webových stránkách či Facebookové skupině.

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Posouváme se dál:
1. Obdrželi jsme sponzorský dar ve výši 50tis. od firmy DHL.  Velké díky!!!
2. Rozloučili jsme se s vojenským stanem, který nám poskytoval provizorní zázemí od září do listopadu
3. U chatky přibyly dveře, schody a nová kamna s komínem.

Nyní nás čeká dovybavení a zútulnění zázemí pro děti (stoly, židle, úložné prostory, šatnička, kuchyňský koutek), na jaře dodělání střešní krytiny.
 
Blížíme se s budováním do finále a moc děkujeme, že do něj jdete s námi!!!



Změna plánu, snížení cílové částky. 

Původní záměr byl vybudovat přístřešek v podobě zimní zahrady a k tomu následně připojit maringotku nebo chatku. Máme však za sebou první měsíc a půl provozu a zjistily jsme, že nám k provozu klubu stačí chatka a zastřešená pergola. Ze "zimní zahrady" tudíž rovnou stavíme chatku. Navíc by nám tento krok měl ušetřit i nějaké náklady.

(Není to tedy tak,  že by se nám maringotka nehodila, ale z finančních i časových důvodů ji nyní nedokáže postavit. Počkáme si do budoucna).

Počítáme s tímto novým rozpočtem:
1. etapa (chatka) - vč. oken, dveří, dřevěné střechy, komínu - cca 200tis.
2. etapa (vybavení) - stoly, židle, lavice, postýlky/matrace, nádobí na obědy, varna na vodu, kamna, nářadí, hořák s plynem, plachty - cca 40 tis.
3. etapa (pergola) - cca 60tis.

Cílovou částku, kterou potřebujeme nezbytně vybrat, tak snižujeme na 300 tis.

(pokud bychom vybraly více, umožní nám to realizovat spousty dalších nápadů)

                                              Stav k 19.10.2021 


                                                 A takto improvizujeme za běhu uvnitř.

Klube se nám zázemí a roste díky Vaší pomoci a darům. Moc děkujeme! Vaše podpora nás posouvá dál. 
Finance na dostavbu jsou však stále potřeba...nyní máme hrubou stavbu, čekají nás okna, dveře, dodělání střechy, komín. Máme hotové stoly a lavice, které děti využívají k jídlu a dalším činnostem od otevření klubu. 

Činnost lesního klubu minulý týden zahájena! Díky finančním darům začínáme stavět naší první boudu budku v podobě "zimní zahrady".
 





Přistupujeme k prodloužení kampaně do konce roku 2021.
I když jsme kampaň spustily těsně před začátkem letních prázdnin, máme velkou radost a jsme vděčné, kolik dárců náš projekt doposud podpořilo - nyní máme více jak 1/4 z cílové částky! Neustáváme však ve snažení a věříme, že po létě se částka opět posune směrem k cíli. Od 6. září lesní klub otevíráme s provizorním zázemím a souběžně s chodem klubu bude probíhat i stavba zimní zahrady.
Děkujeme za každou formu podpory, která nás posouvá dál a dál.
tým lesního klubu Pod Lipami

Obdržely jsme sponzorský dar na transparentní účet ve výši 25.000 Kč, který tímto připisujeme do vybrané částky. Moc děkujeme za Vaši podporu!
tým Lesního klubu Pod Lipami

Založení projektu

...na skřítky

m.100 m.100
500 Kč

A je to :) Ať se daří!

Jindřich Novák
1 100 Kč

Ať se daří 💪

Luhanová Věra
1 000 Kč

Jestli bude v létě tábor pro děti, tak našeho Kolouše s radostí hlásím :) čest a sláva Vaší snaze

Lucie Poláková
1 000 Kč

LAILA English 🇬🇧 Vám moc fandí 👍 GOOD LUCK 🍀 and all the best 🌳🌲🌳Kind regards, Laila and Franky.

Gliszczynski Laila
5 000 Kč

Ať se vám dří

Dagmar Drasilova
1 000 Kč

Ať se Vám daří ❤.

Marcela Harmáčková
500 Kč

Přeji vám všem společné krásné dny

Petra Zábranová
500 Kč

Děkuji za důvěru a lásku, se kterými do toho jdete! ❤ Už teď je to úžasné.

Ivana Matějková
2 000 Kč

Držím vám palce!

Mirka Neuzilova
500 Kč