UNICEF Česká republika


Děti, mládež, rodina Humanitární pomoc

KRIZE V INDII

UNICEF bojuje s časem, aby zachránil životy lidí ve druhé, smrtící vlně pandemie COVID-19 v Indii. Vyhlašujeme sbírku, abychom zajistili potřebná nemocniční lůžka, základní léky i kyslík.

vybíráme od 29.4.2021

KRIZE V INDII

UNICEF bojuje s časem, aby zachránil životy lidí ve druhé, smrtící vlně pandemie COVID-19 v Indii. Vyhlašujeme sbírku, abychom zajistili potřebná nemocniční lůžka, základní léky i kyslík.
98 469 Kč

přispělo

105 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Nové případy rostou exponenciálně. S nimi roste i akutní potřeba lékařského vybavení, jako jsou ventilátory a kyslíkové koncentrátory. U těžce nemocných se vyskytují vážné dýchací potíže. Kyslíkové koncentrátory, které jsou přenosné a snadno ovladatelné, zajišťují pacientům životně důležitý kyslík v koncentrovaném množství. Cena jednoho přístroje, který může zachraňovat lidské životy, je 16 814 Kč.

Pokud můžete, pomozte prosím ještě dnes.

Pracovník UNICEF připravuje kyslíkové koncentrátory pro okamžitou distribuci v Novém Dillí.  
Cena jednoho přístroje je 16 814 Kč © UNICEF/UNI370532/Vishwanathan
Druhá vlna pandemie v Indii udeřila dvojnásobnou silou a šíří se mnohem rychleji. Nemocnice jsou kriticky přeplněné, dochází lůžka, léky i kyslík.
S virem bojuje stále více dětí a mladých lidí.
27. dubna 2021: Pacienti dýchají pomocí kyslíkových masek uvnitř restaurace v Novém Dillí dočasně přeměněné na polní nemocnici. © UNICEF/Sharma/AFP

Tato vlna je obzvláště zničující, protože s virem bojuje stále více dětí a mladých lidí. Nedávno zveřejněná zpráva pod záštitou UNICEF varuje, že Indie může mít kvůli nebývalému narušení lékařské péče nejvyšší úmrtnost dětí do 5 let.

Současná kritická situace se však může ještě zhoršit, pokud nebude zajištěna okamžitá pomoc. Pomozte prosím UNICEF pokračovat v záchraně životů před zbytečným úmrtím. Váš dar zajistí:

  • Lepší přístup pacientů k životně nezbytnému kyslíku pořízením a instalací kyslíkových koncentrátorů v nemocnicích
  • Rychlé a spolehlivé testovací přístroje v nejvíce zasažených okresech
  • Pomoc zdravotníkům a dalším klíčovým pracovníkům, aby zvládli tuto krizi a zabránili dalšímu přerušení programů na pomoc dětem
  • Podporu dosavadní distribuce vakcín proti COVID-19 prostřednictvím iniciativy COVAX
26. dubna 2021: Pacientka dýchá pomocí kyslíkové masky uvnitř rikši sloužící jako lůžko v nemocničním stanu ve městě Ghaziabad. © UNICEF/Hussain/AFP

Uprostřed této krize nesmíme zapomínat na děti a na tragédii, kterou prožívají. Kvůli COVID-19 přichází o své rodiče a blízké, potýkají se s psychickými problémy a jsou vystaveny většímu riziku násilí, protože karanténa je odřízla od školy a dalších podpůrných sítí.

Nejzranitelnější děti trpí v této krizi nejvíce. V roce 2020 ztratilo mnoho indických rodin obživu. Podle odhadů přišlo o práci 122 milionů obyvatel, což vedlo k nárůstu chudoby a podvýživy v nejpotřebnějších rodinách. Dětem, kterým rodiče zemřeli nebo přišli o práci, hrozí, že budou nuceny odejít ze školy a začít pracovat, aby si zajistily obživu.

S virem v Indii bojuje stále více dětí a mladých lidí. UNICEF varuje, že Indie může mít kvůli nebývalému narušení lékařské péčenejvyšší úmrtnost dětí do 5 let. © UNICEF/Panjwani
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Držte se!!!

Dárce

Get Well soon India ..!!!

Dárce

Nezapomínejme na pořebné, když nám samým je momentálně dobře.

Vít Matějka
2 000 Kč

zaplaceno

Jana Dombaiová
377 Kč

Myslíme na vás .....

David Holeček
907 Kč

Země, kde má svoje kořeny Buddhismus, Hinduismus, Ajurváda, jóga, meditace... snad bude brzy lépe, hodně sil!

Jakub Jahn
744 Kč

Je to strašné, co se v Indii děje. Kéž Bůh do celé situace zasáhne a pomůže co nejvíce lidem. Vyzývám všechny i k pravidelným modlitbám. Vždyť Bůh může pohnout celým světem, bude-li chtít. Máme při sobě tu nejmocnější zbraň, modlitbu, tak ji používejme.

Barbora P.
1 150 Kč

Jakákoliv částka, která pomůže zachránit lidský život je cenná, hodně štěstí všem! Namaste

Petra Vránová

Díky )

Robin Pospíšil

Preji vsem na celem svete zdravi a stesti a pomahejme si 🥰

Dana Poulová
907 Kč