Nadační fond BigMat CZ


Děti, mládež, rodina Zdraví

Pro Filipa

„Měla jsem ohromnou radost, když mi zavolal! Znamenalo to, že dokázal palcem na mobilu vytočit číslo“ Maminka Filipa

vybíráme od 29.4.2021

Pro Filipa

Příspěvek na rehabilitace a bezbariérové úpravy bytu, aby se měl Filip kam vrátit a mohl zde samostatně fungovat a správně rehabilitovat.
40 423 Kč

přispělo

11 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!


Filip (17 let) si šel jednoho loňského letního dne s kamarádem zaskákat na trampolínu na místním fotbalovém hřišti, kde si vážně poranil páteř a míchu při nedotočeném saltu. Nespadl mimo trampolínu, ani na nějakou její tvrdou část, a přesto byl tento náraz natolik fatální, že utrpěl zlomeninu několika obratů a poškodil si vážně míchu. Při takovém úrazu dochází také k poškození funkce plic, bránice, aj. Ani nedokážu vyjmenovat, jak hrozné informace jsem se od lékařů postupně dozvídala. Co všechno bylo zasaženo, jak všechny důležité životní funkce na sebe navazují, jedna na druhou a nikdo vám není schopen říci co bude dál..

Filip se během druhé poloviny léta musel naučit znovu samostatně dýchat, odkašlávat a polykat. Všechny tyto životně důležité věci zvládl nad očekávání skvěle a dle názoru lékařů velice rychle. Je to obrovský bojovník!

Momentálně je Filip v rehabilitačním ústavu v Kladrubech, již teď intenzivně rehabilituje, učí se nové věci důležité pro život. Já, má sestra a maminka za ním dojíždíme střídavě několikrát do týdne. Bohužel je ale nyní situace taková, že nás za ním kvůli hrozbě nákazy nepustí. Proto chci přivést Filipa zpátky domů, abych s ním a mými dalšími dětmi (Eliška 15, Johana 9) mohla trávit co nejvíce času a měla možnost Filipovi pomoci s návratem do samostatného života.

Náš domov proto potřebuje stavební úpravy, aby se měl Filip kam vrátit a mohl zde samostatně fungovat a správně rehabilitovat. Tyto úpravy jsou ale velmi nákladné a ani samotné rehabilitace již pojišťovna hradit nebude. Filipův otec zemřel, když mu byli tři roky, proto jsem nyní odkázána především na pomoc rodiny a dobrých lidí.

Budu Vám nesmírně vděčná za jakoukoliv Vaší pomoc.

- Maminka Filipa

Nadační fond BigMat CZ
www.nfbigmat.cz/pribehy-pomoci/filip/ 
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Milý Fildo a rodino,
držím Vám moc palce a věřím, že vše zvládnete! Určitě to bude lepší a budu na Vás myslet <3
Posílám pozdrav s mým křečíkem z Moravy

Dárce