Výbor dobré vůle – Nadace Olgy Havlové


Děti, mládež, rodina Lidé s postižením

Sportovní vozíček pro Natálku

Přispějte na sportovní vozíček pro Natálku, která se narodila s těžkou mozkovou obrnou

vybíráme od 27.4.2021

Sportovní vozíček pro Natálku

Přispějte na sportovní vozíček pro Natálku, která se narodila s těžkou mozkovou obrnou
50 000 Kč
vybráno 100 % z 50 000 Kč

přispělo

17 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Natálka má těžkou formu dětské mozkové obrny. Dívenka je z jednovaječných dvojčat. Narodila se předčasně a krátce po porodu nastalo krvácení do mozku. Zasažena byla všechna centra v mozku, mimo centra sluchu. Natálka od narození rehabilituje a věnuje se všem aktivitám, které by jí mohly trochu posunout vpřed. Pravidelně jezdí do lázní, kde absolvuje náročnou fyzioterapii.
 
Natálka nechodí, sama nesedí a neudrží hlavu. Proto používá různé rehabilitační pomůcky. Absolvovala několik ortopedických operací kyčlí a šlach. Nemluví, ale používá svá slova, spíše slabiky.
 
Navštěvuje speciální třídu v základní škole, nyní je žákyní 9. ročníku. Školu má velmi ráda, stejně tak kolektiv dětí i paní učitelku. Dává najevo radost, když se jí něco povede a nelibost, pokud se jí něco nelíbí. I přes to všechno je to usměvavá holčička a v kolektivu je oblíbená.
 
Natálka je ráda se svojí rodinou a zúčastňuje se všech jejích aktivit. Miluje cestování a výlety. Rodina proto již před cca 10 lety pořídila speciální sportovní vozíček, který se dá upevnit za kolo a vyrazit na cyklovýlet, nebo se může použít jako kočárek. Z tohoto vozíčku ale Natálka již vyrostla, a proto potřebuje nový, větší.


Děkujeme za Vaši pomoc a dobrou vůli. Chcete vědět, jak Vaše dary pomáhají? Příběhy podpořených lidí najdete na stránkách Výboru dobré vůle - Nadace Olgy Havlové.

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

hodně krásných dnů Natálko.

Soňa Zíková
750 Kč

Pro Natálku.

Jana Honsová
1 000 Kč