Za poklady Broumovska, o.p.s.


Kultura, umění a historie

Podpořte festival Za poklady Broumovska a pusťte si naše koncerty online

16. ročník hudebního festivalu Za poklady Broumovska se stejně jako vloni chce poprat s kulturní nepřízní současné doby a zprostředkovat výjimečné zážitky všem milovníkům klasické hudby. Jednou z forem, jak uchovat pomíjivý okamžik koncertu klasické hudby je ho zaznamenat a kdykoli se pak k němu opět vrátit. A jelikož doba nahrává nahrávání, i my opět přicházíme s festivalovými online koncerty. Pojďme si i na této době najít pozitiva a podle benediktinů, jejichž odkaz festival provází a v duchu jejich hesla „Ora et labora“ (Modli se a pracuj), poražme zdánlivý klid a nečinnost aktivitou. Pokud podpoříte naše aktivity, poputuje Váš příspěvek především na dofinancování nákladných online přenosů a videí z koncertů, které si budete moci kdykoli znovu přehrát. Podpoříte i restart kultury v broumovském výběžku a budete společně s námi motivací i pro umělce, kteří doufají stejně jako my v co nejrychlejší obnovení kulturního života.

vybíráme od 26.4.2021
26 200 Kč

přispělo

25 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!


Léto ve všech jeho podobách. Takový je motiv letošního 16. ročníku hudebního festivalu Za poklady Broumovska, který bude ve dnech 1. května až 28. září 2021 opět lákat k hudební návštěvě broumovského regionu a jeho venkovských barokních kostelů. Ve vybraných programech festivalu zazní skladby a díla spojená s létem nebo přímo podle léta pojmenovaná: například Berliozovy Letní noci, Vivaldiho Léto ze Čtvera ročních období nebo Letní nokturna Tomáše Illeho – premiéra na objednávku festivalu. V rámci svého programu festival připomene také 180. výročí narození Antonína Dvořáka. Do léta 2021 vstoupí festival s novinkou rezidenčních umělců. Na objednávku festivalu vzniknou dvě premiéry rezidenčního skladatele festivalu Tomáše Illeho, v jedné z nich s názvem Letní nokturna se objeví oba rezidenční umělci – violoncellista Jiří Bárta a hornistka Zuzana Rzounková

 
Mezi festivalovými interprety se objeví světově uznávaný pianista Boris Giltburg, polské duo kytara a saxofon Six and Sax Duo, slovenské Moyzesovo kvarteto, hornisté z Německa a Maďarska, Filharmonie Hradec Králové s dirigentem Andreasem Sebastianem Weiserem, mezzosopranistka Ester Pavlů, houslista Kristian Mráček, soubor Victoria Ensemble, Trio Českého rozhlasu se Svatoplukem Schullerem, Cimbálová muzika Milana Broučka, Epoque Quartet a Duo Siempre nuevo, Prague Cello Quartet a další umělci. Vstupné na většinu koncertů festivalu je dobrovolné a výtěžek putuje na pomoc unikátním barokním kostelům, ve kterých se festival po celé léto koná.



Buďte u toho a příspěvkem v libovolné výši pomozte festivalu zachovat krásné vzpomínky na letní vystoupení formou online koncertů. Děkujeme Vám. 

Více o programu
 


Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu