INEX - Sdružení dobrovolných aktivit, z.s.


Vzdělávání a výzkum Filantropie a dobrovolnictví

Workcampy a neformální vzdělávání musí přežít!

Pandemie COVID-19 si vyžádala negativní důsledky na vzdělávacím systému i všech dalších oblastech života. Zároveň ji ale vidíme jako příležitost, aby si společnost uvědomila, co je opravdu důležité. Věříme, že i právě dobrovolnictví je tím nástrojem, který pomáhá ukazovat cestu. Podpoř nás, abychom v tom mohli dále pokračovat.

Podaříl-li se nám vybrat cílová částka, máme od Nadace OSF přislíbeno navýšení o dalších 120 000 Kč

127 708 Kč
vybráno 106 % z 120 000 Kč

přispělo

77 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!

Dobrovolnictví není jenom o poskytování pomoci, nýbrž také o vzdělávání sebe sama. Vycestování do zahraničí nebo i zde v rámci republiky, setkání s lidmi z jiných kultur a sociálních bublin, účast na prospěšném projektu. To vše umožňuje člověku získat neocenitelné a nepřenositelné zkušenosti, které jej mohou obohatit pro celý následující život.

Abychom však dobrovolníky a dobrovolnice dokázali připravovat v dosavadní kvalitě a míře, musí naše organizace současné těžké období přežít. Ačkoli letošní sezóna vypadá nadějněji, situace má k normálu stále daleko. Měnící se podmínky cestování, riziko rozšíření nových mutací viru, pomalý postup očkování. To vše způsobilo, že i letos je vše kolem mezinárodního dobrovolnictví nejisté a počty našich dobrovolníků jsou značně nižší.

Pomoz nám vybrat 120 000 Kč, abychom byli dále stejně schopni přivádět další lidi k myšlence mezinárodního dobrovolnictví a mohli se tak podílet na vytváření světa, kde se bude všem žít lépe.

Moc děkujeme 💙



CO NÁM PŘÍSPĚVĚK UMOŽNÍ:

  • Příprava workcampů a školení je celoroční aktivita. Ačkoliv se „sklizeň“ odehrává především přes léto a je to ona viditelná část, za oponou se skrývá mnoho další práce. Výtěžek sbírky nám umožní uhradit náklady až na 470 hodin práce našich koordinátorek a koordinátorů.

JAK MĚ DOBROVOLNICTVÍ OBOHATILO:





PROČ VĚŘÍME, ŽE DOBROVOLNICTVÍ BUDE V POST-COVIDOVÉ DOBĚ DŮLEŽITĚJŠÍ NEŽ KDYKOLI DŘÍVE:

  • Dobrovolnictví přináší nepřenositelné zkušenosti a neocenitelné měkké dovednosti, které dokážou zaměstnavatelé ocenit. Našimi projekty tak můžeme pomoci, aby nezaměstnanost mladých lidí zůstala co nejnižší i v horších časech.

  • Workcampy jsou o překonávání bariér mezi národy i sociálními bublinami v jenom státě. Našimi projekty tak můžeme pomoci překonat sílící polarizaci a radikalizaci ve společnosti.

  • Sociální izolace a omezené možnosti fyzických aktivit si vyžádaly neblahý vliv na psychickém a i tělesném zdraví. Věříme, že workcampy, smysluplná fyzická práce a možnost setkání s podobně naladěnými lidmi pomohou společnosti aspoň zčásti k nabytí ztracené životní pohody.

    Více o našich prioritách najdeš na našich webových stránkách.

VŠEM DÁRCŮM NÁSLEDNĚ RÁDI VYSTAVÍME POTVRZENÍ O DARU, DÍKY KTERÉMU SI BUDEŠ MOCI SNÍŽIT DAŇ.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Držím palce,ať díky,díky,díky! vám můžou další a další dobrovolníci poznávat svět i sami sebe stejně jako já.

Kristýna Andrlová

At se to povede!

Tomas Brambora
2 000 Kč

💙 Společně to dáme!

Marek Š.
4 000 Kč

💙

Hana Růžičková
780 Kč

Držte se!

Petra Zezulkova
500 Kč

Dáme to

Petr Semkin

Držím palce a přeji smysluplnou práci.

Pavla Novotná
1 000 Kč

Zlomte vaz!!

Honza J
500 Kč

Mezinárodní dobrovolnictví a dobrovolnické projekty mají smysl v každé době a v těžkých dobách nejvíc, protože pomáhají fyzicky na místě a zároveň taky učí lidi být víc součástí jedné rodině, naší Země.

Irena Pajerová

Přeji mnoho úspěchů v dalších projektech.

Michaela Černohousová
2 000 Kč