Klub Sobíšek, z. s.


Vzdělávání a výzkum Děti, mládež, rodina

Podpora vzniku komunitní třídy

Distanční vzdělávání žáků ve školních r. 2020/21 a 2021/22 inspirovalo mnoho rodičů k domácímu vzdělávání dětí. I v našem okolí vzniká několik iniciativ zaměřených na individiuální výuku s principy svobodného, sebeřízeného vzdělávání. Klub Sobíšek má možnost založit komunitní třídu v nově vznikající škole Lokahi v Chotěbuzi.

vybíráme od 12.4.2021
0 Kč
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
V Klubu Sobíšek se zaměřujeme nejen na organizaci zábav, setkání, besed, ale především na neformální vzdělávání dětí. V roce 2019 jsme nabídli jednou týdně Sobíškohrátky, kdy se děti potkávaly pokaždé na jiné téma a mohly si vyzkoušet spousty činností. V roce 2020 jsme se zapojili do organizace letních příměstských táborů a od září nabídli celodenní hlídání předškolních dětí v Klubu v přírodě U Jonáše.

Od září 2021 chceme nabídnout komunitní vzdělávání pro děti školního věku. Rodiče, kteří se rozhodli ponechat si dítě doma na individuálním vzdělávání namísto docházky do klasické státní školy, budou mít možnost nabídnout dětem účast v naší skupině. V ní si děti sami volí, čemu se budou věnovat, učí se spolupráci, získávají sociální návyky, nové znalosti a dovednosti.
Tuto možnost máme díky nově vznikající škole Lokahi v Chotěbuzi, která nám nabízí zázemí a personál.

Pro naše děti potřebujeme získat pomůcky ke vzdělávání:
* hudební nástroje,
* cvičící pomůcky,
* knihy, encyklopedie, atlasy,
* pokusné sady,
* informační technologie,
* další edukativní, grafomotorické a didaktické potřeby (tabulky, počitadla, tangramy, karty, puzzle.

Pořizovací náklady na základní vybavení pro skupinu 10 - 15 dětí vyjde na cca 70 000 Kč.

Jednorázový dar nám pomůže pokrýt cenu prvních pomůcek, měsíční dar pak dává možnost pořizovat dětem vybavení podle jejich aktuálních zájmů.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu