NÁBOR HRDINŮ, z. s.


Osvěta a poskytování informací Zdraví

NÁBOR HRDINŮ - dárců kostní dřeně a krve

Jsme organizace NÁBOR HRDINŮ a od roku 2019 hledáme nové dárce kostní dřeně. Náš tým se na začátku skládal z party rodiny a přátel, ale postupně jsme se rozrostli o mnoho dobrovolníků z celé republiky. Snažíme se lidem zpříjemnit a zjednodušit zápis do registru dárců kostní dřeně, proto pořádáme náborové akce nejčastěji v kavárnách, ale i ve firmách, na školách, hudebních festivalech a různých kulturních akcích. Spolu s tím pomáháme šířit myšlenku dárcovství a boříme mýty, které ho provází. Zapsali jsme do registru už přes 4000 lidí, tím jsme statisticky pomohli zachránit 34 životů. V září 2022 jsme začali podporovat i dárcovství krve a na naši první náborovou akci přišlo 102 prvodárců. Sledujte nás i na facebooku a IG pod @naborhrdinu. #stansehrdinou i ty!

vybíráme od 8.11.2022

Podpoř NÁBOR HRDINŮ

Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
S hledáním dárců jsme začali po onemocnění naší kamarádky akutní leukémií, která nemoc mohla porazit pouze transplantací kostní dřeně. V té době jsme zjistili, že každý čtvrtý pacient svého zachránce v registru nenajde - to se snažíme změnit. Zapsali jsme do registru už přes 4000 lidí, tím jsme statisticky pomohli zachránit 34 životů.

Co děláme?

Na náborech nám lidé často říkají, že je pro ně obtížné jít na registraci v pracovní době do nemocnice. Proto jezdíme do vašich měst a v takovém čase, abyste to stíhali i ráno s dětmi nebo odpoledne po práci a škole. Často nás potkáte i na hudebních festivalech a dalších kulturních akcích. Zápis do registru spočívá ve vyplnění registračního dotazníku a stěru z ústní dutiny. Vše tak probíhá bezbolestně a trvá pouze 10 minut. Od podzimu také spouštíme náborové akce prvodárců krve, protože krev je stále nenahraditelná a je jí potřeba nejen při onkologické léčbě.

Nejen pomocí sociálních sítí také šíříme myšlenku dárcovství a snažíme si bořit nehezké mýty, které ho provází. Do registru jsme zapsali i Tamaru Klusovou (na fotografii), Marii Doležalovou, moderátorku Gabrielu Laškovou, zpěvačku Kateřinu Marii Tichou nebo influencery Annu Šulcovou a Martina Careva. Všichni tito potenciální dárci nám pomohli právě i s osvětou. Náborovali jsme i na koncertech Tomáše Kluse, který o nás zvěstoval přímo z pódia.

Na co příspěvky použijeme?

Za vaše příspěvky budeme moci vyrazit do dalších měst, škol a firem s náborovou akcí do Českého národního registru dárců dřeně a na transfuzní stanice s nábory prvodárců krve. Vyrobíme propagační materiály včetně edukačních letáků do škol. Budeme mít možnost každý nábor zapropagovat tak, aby se o nás dozvědělo co nejvíce potenciálních hrdinů a naše cesty byly efektivní. 

Hrdinohledačství jsme naprosto propadli, proto mu věnujeme veškerý volný čas při práci a péči o rodinu. Náš sen je moci se náborům hrdinům věnovat naplno, proto budeme moc vděční za vaši pomoc a podporu. Šťastní budeme za opakovanou platbu, díky které budeme vědět s čím můžeme každý měsíc počítat, ale stejně tak i za jednorázový příspěvek, který nás posune zase o kousek dál. DĚKUJEME!

* naše zakladatelka Martina Chmelová za projekt NÁBOR HRDINŮ získala ocenění hejtmanky Středočeského kraje v celostátní anketě Žena regionu

Sledujte nás také na našem facebooku a instagramu pod @naborhrdinu nebo koukněte na náš web www.naborhrdinu.cz #stansehrdinou 

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Velke diky Zuzce, ze Nabor hrdinu aktivne podporuje a vybrala si organizaci pro prispevky za jeji skvele vanocni cukrovi. Go Zuzka!

Eva Peterkova

Děkujeme!

Dárce
300 Kč