Nadační fond pro Pelhřimovsko, nadační fond


Osvěta a poskytování informací Životní prostředí

S Mravencem do přírody

Mravenec Pelhřimov (středisko ekologické výchovy Českého svazu ochránců přírody) vede dlouhou řádku let zájmové kroužky, pořádá osvětové akce a výchovné programy pro děti mateřských a základních škol a prakticky chrání přírodu a učí děti i dospělé lásce k ní.

vybíráme od 5.4.2021

Buďte štědří pro dobrou věc.

2 000 Kč

přispěl

1 člověk
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
"Zkušenost je nejvíce přenositelná prožitkem. Dětem se proto na našich osvětových akcích umožňujeme stát se „lektory“ . Učí se tak předávat dovednosti a znalosti dál a to nejen vrstevníkům, ale různým cílovým skupinám, včetně těch několikrát starších. I v zájmových kroužcích pracujeme s dětmi od předškolního věku po mládež a učíme je spolupracovat a chovat se k sobě ohleduplně. Víceleté působení v našich zájmových kroužcích má i velký přínos v utvoření přátelství mezi dětmi - mnohdy víceletém i celoživotním s krásnými prožitými chvílemi. Výchova dětí není vidět za měsíc, za rok…zpětná vazba se těžko vejde do tabulek. Ale to, že k nám na kroužek chodí již děti dětí, které chodily kdysi sami, je pro nás radostí i největší zpětnou vazbou."  říká Marta Kosová, předsedkyně spolku, organizátorka akcí a hlavní táborová vedoucí. 
Vyvěšování, evidence a čištění ptačích budek, kosení a hrabání mokřadních luk, Včelařství a Medování, zájmové oddíly Ještě není pozdě a Klub přátel Mravence, víkendovky, letní tábory, Den Země pro veřejnost a tvoření a realizace výchovných ekologických programů pro děti - to vše a ještě víc je náplní činnosti Mravence.
"Pro naši organizaci je od počátku jejího vzniku nejsložitější získávání finančních prostředků na mzdové náklady pracovníka střediska. Ve většině projektů a dotačních titulů jsou tyto prostředky v neuznatelných nákladech. „Na knížky“ dovedeme z různých dotačních titulů finance opatřit, ale na stabilní plat zaměstnance ne." vysvětluje paní Kosová.
Vaš darem pomůže Mravenci s jeho existencí. Vést děti i dospělé k lásce k přírodě a svému okolí je důležité.

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu