Srdce na dlani, nadační fond


Děti, mládež, rodina Aktuálně - spolu proti Koronaviru

COVID V DĚTSKÝCH DOMOVECH

Děti z dětských domovů prožívají Covidové časy hůře než my ostatní. Důvod je prostý, díky velkému kolektivu musí být izolovaní od okolního světa. Poslední rok jsme zintenzivněli pomoc směřovanou na péči o týrané děti, u kterých se prohlubuje deprivace. Nedostatek sociálních kontaktů a uzavřené prostory se promítají do emocí všech dětí. Přinášíme jim pohybové a pěvecké aktivity pomocí on-line kurzů, pomáháme s doučováním a zásobujeme dětské domovy hygienickými prostředky. Dětský domov nemá nastavený rozpočet na non-stop provoz. Pomozte s terapií týraných dětí, financováním kroužků, výtvarných pomůcek a zdravotních potřeb. POMŮŽETE 140 DĚTEM!

vybíráme od 28.3.2021

PŘÍBĚH KAROLÍNKY 5 LET

Karolínka byla velmi živé a neposedné dítě. Vychovával ji její otec, který v době Covidu nezvládal denodenní péči o dceru, zavíral jí do sklepa, strašil dívenku tmou a používal fyzické tresty. Hubená holčička byla odebrána z péče otce a umístěna do dětského domova, ale následkem trápení málo mluví a je uzavřená do sebe.
17 400 Kč
vybráno 17 % z 100 000 Kč

přispělo

14 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Nadace pracuje s dětmi od útlého věku v dětských domech rozvíjet jejich motivaci v životě něčeho dosáhnout, učíme je mít důvěru v mezi-lidské vztahy, stimulujeme chuť poznávat a učit se nové věci a připravujeme je na pracovní uplatnění. Vážným problémem je možnost dítěte ukončit ústavní výchovu v 18 letech, kdy nemají ukončené vzdělání a na trhu práce jsou nezaměstnatelní. V tomto věku nemají skutečnou dospělost ani osobnostní zralost. Přechod z ústavní péče do reálného života bývá často tak razantní, že v něm mladí lidé ztroskotávají a špatně se orientují. Vzdělávání a práce s dětmi mají zásadní vliv na jejich vývoj a "naše" děti opouští dětský domov se zajištěným povoláním, vzděláním a bydlením.  Mladí dospělí bez rodinných kořenů zůstávají pod naší ochranou po dobu 5 let. Nabízíme poradenskou činnost, vytváříme jim zázemí a pro mnohé jsme náhradní rodinou i kamarády.

Dárcovské výzvy k projektu

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu
Aktivní (0)  |  Ukončené (1)

Nebyly nalezeny žádné aktivní výzvy.