Konsent, z. s.


Děti, mládež, rodina Osvěta a poskytování informací

(Nejen) pro rodiče // Pomáháme rodičům mluvit s dětmi o kybernásilí

Všichni dnes žijeme online a děti tráví online i svůj volný čas. Sociální sítě, influenceři, online seznamky, všudypřítomné porno… Naše workshopy pomáhají (nejen) rodičům zorientovat se v online prostředí dětí a předejít tomu, aby se dítě stalo obětí či pachatelem.

podpořím workshopy pro rodiče o kybernásilí

Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz

>> proč to děláme?

:: Přestože děti a teenageři vědí mnohdy o technologiích více než rodiče, nemají vždycky dobrý úsudek o tom, jaké chování je v rámci užívání internetu bezpečné. Proto je potřeba, abychom jim pomohli se v nástrahách internetu zorientovat. Snažili jste se někdy zjistit, jak děti před nástrahami internetu ochránit a získali jste dojem, že nejlepší by bylo dětem celý internet zakázat? 
Asi tušíte, že to (zvlášť v dnešní době) prostě nejde. Takže co s tím?

:: Prvním krokem k úspěchu je, že se svými dětmi chcete o bezpečí na internetu mluvit. Z průzkumů totiž vyplývá, že ve většině Evropských zemí se v tomto ohledu nejvíc angažují právě rodiče (a ne například školy). V Česku ale více než polovina dětí (56 %) deklarovala, že se s nimi rodiče o jejich trávení času na internetu nikdy, nebo skoro vůbec nebaví. Jak ale můžeme děti chránit, když nemáme tušení, co na internetu dělají? Stačí nastavit rodičovskou ochranu? Podle nás nestačí, protože spousta dětí ji umí obejít. 
"Jsem moc ráda, že jsem se workshopu zúčastnila a viděla jak probíhá. Určitě mi to dalo více podnětů k zamyšlení. Díky díky :)"

>> jak workshop vypadá?

:: Druhým krokem k úspěchu je náš workshop. (Nejen) rodiče se na něm učí, jak si s dětmi o online prostoru otevřeně povídat a jak si s nimi nastavit pravidla používání elektroniky a internetu. Nejlepší způsob, jak děti chránit, je mít s nimi vztah založený na vzájemné důvěře - přesně s tím účastníkům*icím pomáháme!

:: Zaměřujeme se na to, jak s dětmi o online prostoru mluvit tak, aby z konverzace neutíkaly, a společně se připravujeme na řešení jeho případných nástrah. Součástí workshopu je praktický nácvik konverzací, takže účastníci*ice mají příležitost si vše „nanečisto“ vyzkoušet. 

:: Díky vašemu příspěvku můžeme umožnit účast i rodičům, kteří si nemohou dovolit zaplatit běžnou cenu workshopu.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu