ICOS Český Krumlov, o.p.s.


Filantropie a dobrovolnictví

KLUB PŘÁTEL ICOS

Klub přátel obecně prospěšné společnosti ICOS Český Krumlov vznikl k výročí 20ti let ICOSu . Členství v klubu přátel je určeno pravidelným podporovatelům služeb ICOS, ať už se jedná o pravidelné dárce, dlouhodobě spolupracující dobrovolníky či jiné výrazné podporovatele.

Děkujeme, že pomáháte s námi. Váš ICOS

Platební brána je primárně nastavena na měsíční - opakovaný dar, který je zároveň i vstupenkou do Klubu přátel ICOS. Přispět lze samozřejmě i jednorázově, jen pak automaticky nevzniká nárok na členství v klubu. Všechny dary jsou určeny na obecně prospěšné služby ICOS: Osobní asistence, dobrovolnictví,... - podrobněji ke službám např. v odkaze v popisu klubu, kde si také, chcete-li, můžete vybrat dar na konkrétní službu.
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz

KDO A JAK SE MŮŽE STÁT ČLENEM?   

Členství v klubu přátel je určeno pravidelným podporovatelům služeb neziskovky ICOS Český Krumlov, ať už se jedná o pravidelné dárce, dlouhodobě spolupracující dobrovolníky či jiné výrazné podporovatele. 

Nárok na členství vzniká, jestliže: 
  • jsem dárce, který přispívá na jakoukoli obecně prospěšnou činnost ICOS pravidelně - minimální částka (příslib pravidelné podpory) je 200 Kč/měsíčně*,
  • jsem dárce, který za období posledních dvou let přispěl souhrnnou částkou přesahující 6.000 Kč,* 
  • jsem dobrovolník, který v některém z programů ICOS věnoval druhým 200 a více hodin podpory za poslední dva roky, 
  • jsem člověk, který výrazně a pravidelně pomáhá činnosti či rozvoji služeb ICOS i jinak. 
Členství je možné samozřejmě kdykoli ukončit. Je to jen na vás, stejně jako forma a výše vaší podpory. 
PROČ SE STÁT ČLENEM? 
Protože pomáhat s námi je radost. Ale také: 
  1. Získáte automaticky pozvánku na speciální společnou akci, kterou pravidelně pořádáme jen pro vás, pro členy Klubu přátel ICOS. 
  2. Můžete využít nabídku strávit s námi „den pro vás“ v ICOS a jeho službách. Dle přání a možností vás provedeme a seznámíme s chodem organizace, můžete si vyzkoušet naši práci apod.
  3. Budete zváni na naše doprovodné a dobročinné akce s možností sníženého vstupného (dobročinný svatomartinský běh Krumlovská 11, Pohádkový les ad.).
  4. Získáte nárok na unikátní Icosí tričko.
  5. Členům klubu jako poděkování za jejich podporu nabízíme někdy i …ale to už jako překvapení.
Členové klubu jsou obdobně jako naši další podporovatelé pravidelně informováni o akcích a novinkách v ICOS Český Krumlov.
Jako naši dárci si snížíte daně. Samozřejmostí je (jako u jiných našich dárců) potvrzení o daru za každý rok pro uplatnění daňového zvýhodnění.


Důvody, proč podporovat ICOS, naše kontakty a více informací níže pod fotografiemi z tradiční Snídaně v trávě, kterou ICOS každoročně pořádal pro své přátele. Od roku 2023 ale pro vás každý rok připravujeme překvapení.
9 DŮVODŮ PROČ PODPOROVAT ICOS 
  1. Umožňujeme a usnadňujeme důstojný a plnohodnotný život těm z nás, kteří se neobejdou bez pomoci druhých. 
  2. Řešíme skutečné problémy a potřeby s ohledem na individualitu každého z nás. 
  3. Víme, co a jak děláme a chceme dělat – naše služby a aktivity vycházejí z jasných plánů a potřeb regionů. 
  4. Máme více než 20ti letou historii, za níž jsou vidět úspěchy.
  5. Bod 4 netvrdíme sami o sobě:) - jsme mj. držitelem prestižního ocenění Neziskovka roku ČR – 2. místo v roce 2016, v roce 2020 jsme obdrželi cenu hejtmanky Jih. kraje za společenskou odpovědnost, na sklonku roku 2021 jsme získali Značku spolehlivosti s titulem Prověřená veřejně prospěšná organizace, která potvrzuje dárcům spolehlivost organizace i z hlediska nakládání s financemi, v červnu 2022 jsme si také převzali Cenu města Český Krumlov. 
  6. Jsme transparentní: zveřejňujeme a zpřístupňujeme veškeré informace, podrobné výroční a další zprávy o naší činnosti a financování, dárci vědí, na co je jejich podpora využívána a k čemu napomohla…
  7. Jsme otevřená, spolupracující organizace: víme, že toho spoustu umíme, ale také víme, že nevíme vše nejlépe, rádi se učíme, propojujeme služby, lidi, …
  8. Naši práci bereme vážně, ale rádi se smějeme:)
  9. Vaše dary a podpora skutečně pomáhají
 I za naše klienty za každý dar děkujeme! 
 
Více informací o ICOS a jeho službách na portálu Darujme


ICOS Český Krumlov, o.p.s.
Sídlo: 5. května 251, 381 01 Český Krumlov
IČ: 70815189
http://icos.krumlov.cz
e-mail: icos@krumlov.cz
Statutární zástupce: Tomáš Zunt, ředitel, tel.: 728 151 008, e-mail: zunt@latran.cz


Klub přátel ICOS a další informace pro dárce a podporovatele (daňové zvýhodnění, akce na podporu ICOS ad.) na webu ICOS ZDE

Na sklonku roku 2021 obdržel ICOS prestižní ocenění Značka spolehlivosti a může se tak pyšnit titulem Prověřená veřejně prospěšná organizace. ICOS je i držitelem ocenění Neziskovka roku ČR v roce 2016 - 2. místo. Více třeba zde.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Přátelství s vámi? To musí chtít každý :)

N.

Dar jsem dal rád. Docela jednoduché. Díky za to, co děláte. Chci být vaším přítelem:)

Dárce

Vybrala jsem si částku 255 měsíčně, ale posílám jí celou za 1 rok. Stále jste moje velké srdce. Fandím vám!!!!

Hana Čadová
3 000 Kč