Spirála Ostrava, z.ú.


Aktuálně - spolu proti Koronaviru Lidé s postižením

Spirála21 - nový prostor pro duši v Ostravě

Podařilo se nám získat prostory, teď je ale musíme zrekonstruovat. Abychom to zvládli, potřebujeme vaši pomoc. Díky pandemii COVID-19 budou naši podporu potřebovat i lidé, kteří by ji za normálních okolností nevyhledávali. Naše stávající kapacity nestačí už teď. Plánujeme například skupinové terapie či workshopy a vznikne multidisciplinární tým. Ten bude složený ze zdravotníků, sociálních pracovníků a lidí s vlastní zkušeností se zvládáním následků duševní nemoci.

vybíráme od 16.3.2021

NOVÝ PROSTOR PRO DUŠI V OSTRAVĚ

Nový prostor, ve kterém nabídneme skupinové terapie se nám získat podařilo. S vaší pomoci ho zvládneme zrekonstruovat a otevřít.
111 205 Kč
vybráno 37 % z 300 000 Kč

přispělo

21 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Podporu a příležitost uplatnit se poskytujeme duševně nemocným a handicapovaným lidem už více jak 12 let. Vracíme duševně nemocné do normálního života. Díky pandemii Covid-19 naše kapacity nestačí už teď a věříme, že hlavní nápor teprve přijde.

Více o projektu na: www.spiralaostrava/spirala21

"Vnímáme, že situace není dobrá a řada psychickým problémů se u lidí teprve projeví. Podle průzkumů Národního ústavu pro duševní zdraví důsledky sociální izolace těžce dopadají zejména na mladé lidi. Depresivní stavy přepadají i ty, kteří dosud byli bez problémů. Proto je pro nás zásadní rekonstrukce objektu na ul. J.Matuška v Ostravě, která nám umožní rozšíření našich služeb a vznik multidisciplinárního týmu. Ten bude složený ze zdravotníků, sociálních pracovníků a lidí s vlastní zkušeností se zvládáním následků duševní nemoci", říká Eva Krestová, ředitelka neziskové organizace Spirála Ostrava.


Poskytujeme sociální služby

A také zaměstnáváme na chráněných pracovních místech. Díky pandemii, jsme přišli o většinu zakázek a nám pomoci i tím, že si u nás objednáte. 

Finanční prostředky z této veřejné sbírky použijeme na modernizaci a zařízení nového prostoru, díky kterému budeme schopni poskytovat podporu mnohem většímu počtu lidí.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Díky za vaši práci!

Kamila Vernerová

Držím palec vaší nové plánované aktivitě. Ať se částka vybere!

Lucie Návratová
1 500 Kč

Myslím na Vás a držím pěsti ať se vše vydaří! :)

Aneta Figurová
500 Kč

Ať se vám to povede!

Dárce