Oblastní spolek Českého červeného kříže Plzeň - město a Rokycany


Aktuálně - spolu proti Koronaviru Senioři

Společně proti COVIDu

Pomáháme ve zdravotnických i sociálních zařízeních. Zaměřujeme se na prevenci COVIDU a připravujeme laiky na péči o seniory v pobytových sociálních zařízeních, při hospitalizacích nebo v domácím prostředí (nově též s akreditací vzdělávacího programu u MPSV). Uskutečnili jsme online kurzy zaměřené na prevenci šíření nákaz v sociálních zařízeních, koordinovali dovoz nákupů či léčiv a našili pro Plzeň a Plzeňský kraj přes 32.500 látkových roušek pro potřebné. Abychom mohli pomáhat dál, tak potřebujeme i Vaší pomoc.

vybíráme od 12.3.2021
4 400 Kč

přispělo

5 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Koronavirus přináší na světlo nové výzvy, které nikdo nečekal, nikterak se na ně nepřipravil, avšak je potřeba jim čelit. 

Akutní respirační onemocnění překvapilo snad každého svým rozsahem, průběhem a následky, které za sebou zanechává.

Společnými silami pomáháme všude, kde je třeba. Naše základní činnosti financující naše působení jsou ovšem bohužel na základě usnesení vlády zakázány.

Omezili jsme provoz na minimum, pomáháme po práci v sociálních a zdravotních zařízeních. Avšak i přes tato opatření je pro nás dlouhodobé vyvíjení aktivity likvidační.

Pomozte nám pomáhat i drobným darem, který umožní nákup pomůcek pro výuku kurzů "Pomáháme pečovat" (inkontinenční pomůcky, ochrany oděvu atp.), zajistí bezpečné poskytování pomoci potřebným (respirátory, desinfekce) nebo obnoví alespoň částečný provoz kanceláře pro koordinaci dobrovolníků do personálně vyčerpaných nemocnic.














Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu