Nadační Fond Whisper


Humanitární pomoc Zdraví

CERTIFIKÁT - Léčba Podvýživy

Nákupem tohoto certifikátu nám pomůžete uhradit výživu na týden na nutričním oddělení, které se o podvyživené pacienty stará. Mockrát děkujeme!

vybíráme od 23.2.2021

CERTIFIKÁT - Léčba Podvýživy

CERTIFIKÁT - Léčba Podvýživy
13 600 Kč

přispělo

17 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz

KAŽDÝ DÁRCE DOSTANE DÁRCOVSKÝ CERTIFIKÁT JAKO PODĚKOVÁNÍ 




Co je PODVÝŽIVA?

Podvýživa je stav, kdy má pacient nedostatek živin nutných pro funkci organismu. Může se jednat o nedostatek základních živin (cukry, tuky, bílkoviny) nebo o nedostatek některých částí potravy (například vitaminů, stopových prvků, nepostradatelných mastných kyselin apod.).



Busoga region, ve kterém se nemocnice nachází, je jedna z nejchudších oblastí v Ugandě a to přispívá ke zvýšenému výskytu podvýživy, ale i dalších nemocí.




Jak podvýživu léčíme?

Tady je pět základních pilířů a kroků léčby podvýživy
 
1❤️Prevence
Povinně všichni rodiče našich pacientů podstupují dvakrát týdně školení na nejrůznější témata- jedním z nich je i prevence podvýživy. Učíme je jaké potraviny pěstovat, jak správně složit stravu dětí, co jsou proteiny a jak děti krmit.

2❤️Screening rizikových pacientů
V rámci outreach výjezdů vyjíždí sociální pracovníci a lékaři do rizikových lokalit, kde letmo vyšetřují děti pomocí pásky na obvod paže. Ohrožené děti potom transportují do nemocnice, kde se o ně postará náš profesionální tým.

3❤️Léčba podvýživy
Podvyživené děti léčíme na nutrition oddělení, kde se o děti stará profesionální tým lékařů a nutričních terapeutů. Děti dostávají v pravidelných intervalech výživu, vitamíny a všechny podstoupí rentgen plic a krevní testy.

4❤️Propuštění z nemocnice
Když děti dosáhnou své cílové váhy, mohou být z nemocnice propuštěny.
Rodiče jsou ještě naposledy proškolení a do začátku od nás dostanou vždy nějaký cukr, mléko, kukuřičnou kaši a refeed kapsičky. Dále také rostlinky a semínka, které si doma zasadí a pěstují.

5❤️Monitorování
Pacienty, které jsme léčili s podvýživou nadále pravidelně monitorujeme. Dochází za námi na kontroly, nebo dojíždí náš outreach tým za nimi. Děti, u kterých jsme zachytili těžkou podvýživu, monitorujeme až dva roky od propuštění.


Měsíčně přijme nemocnice průměrně asi 1000 pacientů, z toho trpí téměř 80% nějakou formou podvýživy. 




Kdo se o podvyživené děti stará?


Tohle je Franklin, je v nemocnici Whisper nutriční terapeutkou, která se stará od pondělí do pátku o naše podvyživené pacienty. 
Děti ji milují , protože nikdy neztrácí úsměv a na jejích pacientech ji opravdu záleží , často za nimi dojíždí do velmi odlehlých oblastí, jen aby zkontrolovala jak se jim s odstupem času daří  My ji milujeme, protože je úžasná, profesionální a skvělá s dětmi. Franklin neustále sleduje nejnovější trendy v léčbě malnutrice a chce, aby její péče byla tak dobrá, jak jen může být! 


Podvýživa je v Ugandě obrovský problém, podvyživené děti přichází do Nemocnice každý den a jejich rehabilitace je náročná a zdlouhavá. 





Co potřebujeme k léčbě PODVÝŽIVY?


❤️ speciální výživu ( dětem mícháme mléčnou kaši s přesným složením)
❤️ rentgen a laboratorní vyšetření ( podvyživené děti mají často další komplikace, které musíme včas odhalit a řešit)
❤️ zdravotnický materiál ( kanylku, nasogastrickou sondu, injekce, rukavice, ...)



Příspěvkem 100 korun zajistíte výživu pro podvyživeného pacienta na týden




Kdo jsme? 


Whisper Magical Children Hospital je dětská nemocnice v Ugandě, kterou založila češka - Veronika Cejpková. V této nádherné nemocnici dělají neskutečnou práci - za minimální poplatek  poskytují komplexní lékařskou péči každému pacientovi- hospitalizují ho na tak dlouho, jak je potřeba, darují mu veškeré léky, hradí veškerá potřebná vyšetření, poskytují stravu jak dětským pacientům, tak jejich rodičům. Rodiče během času stráveného v nemocnici učí tomu, jak příště nemocem předcházet.



👉🏻Pokud Vás zajímá jak to v nemocnici chodí a jak s vašimi penězi bude naloženo, více informací najdete na:

📱FACEBOOKU: https://www.facebook.com/WhisperCZ/
📸INSTAGRAMU: https://www.instagram.com/whisper_cz/
📀WEBU: http://whisperorphans.org/CZ
🎥YOUTUBE: https://www.youtube.com/watch?v=LXcedpcHbXI


MOCKRÁT DĚKUJEME VŠEM, KTEŘÍ NEMOCNICI PODPOŘÍ, KAŽDÁ ROUŠKA SE POČÍTÁ!❤️





Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Díky za vaši práci.

Klára Havlová