NADĚJE


Sociálně znevýhodněné skupiny

NADĚJE v Prunéřově pro lidi bez domova

Darujte 50 korun a umožněte člověku v tíživé životní situaci pozvednout se ze dna. Váš příspěvek bude využit pro osoby bez přístřeší na poskytování zdravotní péče a nákup hygienických potřeb, základních potravin, obuvi a oblečení.

vybíráme od 28.2.2021

„Pomoc začíná porozuměním“

35 275 Kč

přispělo

75 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
V Prunéřově osobám bez domova nabízíme přenocování, zázemí pro osobní hygienu, ošacení a praní osobního prádla, zajišťujeme a připravujeme stravu. Radíme v otázkách bydlení, zaměstnání a finančních problémů. Pomáháme při řešení zdravotního stavu, kontaktu s rodinou, různými institucemi a dalšími navazujícími službami.

Naše služby v Prunéřově, Kadani – nízkoprahové denní centrum a noclehárnu pro muže a ženy – ⁠nabízíme od ledna 2021 díky městu Kadaň. Cílem je vést klienty k návratu do běžného života. Klienti přispívají v rámci pracovní terapie pravidelnými úklidy ve středisku a okolí. Podílejí se tak na udržení čistého prostředí v rámci komunity a okolního prostředí.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Dnes slavíme dva roky provozu Střediska NADĚJE pro osoby bez přístřeší v Kadani – Prunéřově. Od prvního dne otevření prošlo službami nízkoprahového denního centra a noclehárny téměř 80 lidí, kteří u nás nalezli pomoc, stravu, chvilku odpočinku a teplou postel.

S klienty ale rovněž pravidelně uklízíme okolní prostředí, zprostředkováváme kontakt s naší místní dsluhovou poradnou a společně slavíme Vánoce.

Za dlouhodobou podporu děkujeme městu Kadaň, spolupracujícím organizacím a také Vám, individuálním dárcům, díky jejímž příspěvkům ve této sbírce můžeme poskytovat služby zdravotní sestry, jež osobám bez přístřeší zajišťuje nezbytná ošetření a odborné konzultace.


Uspořádali jsme besedu o finančních závazcích pro klienty nízkoprahového denního centra NADĚJE v Prunéřově, Kadani.

Sociální pracovnice naší kadaňské a prunéřovské dluhové poradny nejprve promítala kratší edukační video, které následně doplnily prezentace a diskuze. Řešily se zejména zdravotní a sociální pojištění, důchody a exekuce.

Beseda, které se zúčastnilo šest osob bez domova, prohloubila kontakt mezi klienty a dluhovou poradnou. Někteří z účastníků besedy si dokonce rovnou domluvili návaznou konzultaci, během níž budeme řešit konkrétní formy pomoci.


Vánoční atmosféra zavládla v uplynulých dnech ve Středisku NADĚJE v Prunéřově, Kadani, které pomáhá osobám bez přístřeší. 

Klienti si svátečně vyzdobili okna budovy, v denní místnosti mohli v televizi sledovat vánoční filmy a na Štědrý den jsme pro ně naši připravili pohoštění. K večeři se podávaly bramborový salát, vinná klobása, chlebíčky a cukroví. Celý večer panovala příjemná atmosféra a klienti projevovali vděčnost.

Mimochodem naše Středisko v Prunéřově funguje už rok. Díky městu Kadaň a Vám, milým dárcům, zde poskytujeme sociální služby Nízkoprahové denní centrum a Noclehárnu pro muže a žen.

Klienti Střediska NADĚJE v Prunéřově, Kadani se v rámci pracovní terapie dennodenně podílejí na úklidu vnitřních prostor Nízkoprahového denního centra a Noclehárny, od letošního jara navíc organizujeme s osobami bez domova rovněž pravidelný úklid venkovního okolí Střediska.

První venkovní úklidová akce se konala v dubnu a posléze na ni navázaly čtyři další letní úklidy, kterých se celkem účastnilo šest osob bez domova. Jako odměna za práci byla všem klientům poskytnuta potravinová pomoc.

Vedoucí střediska NADĚJE v Prunéřově, Kadani Ivona Lodeová zhodnotila první půlrok jeho provozu pro TV-Focus. Reportáž najdete na tomto odkaze.

Hlavně díky Vám, naši milí dárci, můžeme ve středisku NADĚJE v Prunéřově, Kadani poskytovat služby zdravotní sestry, jež osobám bez domova zajišťuje nezbytná ošetření a také odborné konzultace. 
 
Lidé bez domova sporadicky navštěvují lékaře, ke zdravotní sestře v našem středisku si ale vybudovali důvěru, a tak zůstávají pod odborným dohledem.
 
Děkujeme!

O průběhu sbírky jsme informovali v Kadaňských novinách. Děkujeme, že pomáháte!

Středisko NADĚJE v Prunéřově, Kadani pomáhá od začátku roku prostřednictvím svých služeb lidem v nepříznivé sociální situaci převážně spojené se ztrátou bydlení. Sami klienti se ale zároveň v rámci pracovní terapie několikrát do roka podílejí na udržování čistého okolního prostředí.
 
Na konci dubna pět klientů Nízkoprahového denního centra NADĚJE uklízelo souběžně s akcí místní komunity, která pracovala v okolí sociálních bytů, prostor přilehlý středisku. Klienti celkem nasbírali šest velkých pytlů odpadu a po skončení úklidu obdrželi za odměnu pizzu k občerstvení.

Za měsíc přispělo ve sbírce na podporu našich služeb pro osoby bez domova v Prunéřově, Kadani již 70 lidí celkovou částkou blížící se 22 tisícům korun.
 
Velice si vážíme obrovské solidarity. Z vybraných prostředků můžeme hradit například služby zdravotní sestry, která potřebným osobám zajišťuje nezbytná ošetření a také odborné konzultace.

Založení projektu

Postarat se jakokdysi jeden Samaritán...

Jan Paleček

Dobrý den, cením si toho, že se takto staráte o lidi bez domova.Hodně sil a energie.Lelková

Jana Lelková
300 Kč

Super nápad držím palce

Věra Andrlova
50 Kč

❤️

Renata Divišová
200 Kč

Těch pár stovek nikoho nezabije

Karel Turčík
200 Kč

Přeji Všem hodně štěstí do života a ať se vše obrátí k lepšímu ❤️🙏

Hana Svobodová
150 Kč

Ať se daří a hlavně Buďte na sebe hodní.

Jan Lasch

Příspěvek na posílení naděje klientů Naděje.

Pavlína Tudorová
1 000 Kč

Ať se daří.

Monika
100 Kč