Společnost Podané ruce o.p.s


Aktuálně - spolu proti Koronaviru

Iniciativa Sníh

Iniciativa Sníh je apolitické sdružení odborníků z Česka a zahraničí. Hlavním cílem této platformy je společně hledat co nejlepší řešení v boji s pandemií a přinášet pravdivé a objektivní informace napříč širokého spektra vědních oborů, s úctou k životu a lidské důstojnosti. Iniciativa vychází z principů John Snow memoranda, které se opírá o konsensus vědeckých poznatků o onemocnění Covid-19 a vyslovuje se pro strategii důsledného potlačování epidemie viru SARS-CoV-2. Stojí především na obětavé práci dobrovolníků. Váš dar přispěje k tomu, abychom mohli smysluplné projekty včas realizovat.

vybíráme od 11.2.2021

Podpořte Iniciativu Sníh

674 054 Kč

přispělo

387 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Iniciativa Snih bude v prvé řadě vytvářet krátká kvalitní videa, která bude nabízet médiím i veřejnosti, kde bude představovat shodu odborníků nad jednotlivými tématy, které se týkají příčin ale i následků nastalé situace a to multidisciplinárně, čili nejen pohledem jednoho oboru. 

Předpokládáme rozklíčování hlavních dezinformací a misinformací, budeme je brát jednu po druhé a vysvětlovat si na nich, co je pravda, co není a proč, eventuálně jaké může mít dopady. 

Představíme krátkou sérii kritického myšlení pro širokou neodbornou veřejnost - jak se obecně stavět k informacím, jak si ověřovat jejich pravdivost a jak reagovat nebo naopak nereagovat. 

Budeme představovat a zpracovávat modely, simulace a kontrolovat statistiky. 
Zaměříme na vzdělávací činnost, tvorbu a distribudci edukačních materiálů na potřebná místa. 

Naším cílem je pomáhat nestrannými informacemi založenými na důkazech. 
Přejeme si co nejrychlejší návrat do předcovidové doby, otevření škol, obchodů a restaurací v bezpečném režimu, jakmile to bude vzhledem k situaci možné.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Moc děkuji za vaši práci.

Lukáš Mudroch
5 000 Kč

Děkuji za to, co pro nás děláte. Svaťa

Dárce

Za mě děláte skvělou práci! Ne, že bych musel souhlasit se vším, co postujete a někdy úplně nerozumím tomu klíči, jak příspěvky vybíráte, ale klady a snaha na vědeckém základě informovat o situaci za mě jasně převládají. Poslední série infografik s odkazy na odborné články zpracovávající jednotlivá témata je přesně to, co bych od kvalitní informační kampaně očekával. Škoda, že se zatím vybralo tak málo. Kdyby stát na vaši iniciativu přispěl 100 milióny, pořád by to byla skvělá investice s vysokou šancí na bohatou návratnost. Díky!

Tomáš Brada

1500 není moc, ale snad to aspoň trochu pomůže.

roman sikora
1 500 Kč

Vsechny zdravim a dekuji za vas cas, ktery tomu venujete!

Petr Jurák
500 Kč

Díky za vše, co děláte!

Milan Mík
250 Kč

Díky za to, co jste dposud udělali. Pro mě jsou vaše informace nezbytné k zachování duševního zdraví a vnitřního klidu. Jste jako ostrov zdravého rozumu. Tak vydržte, potřebujeme vás :-)

Eva Vlastníková

Myslím, že přesně tohle potřebujeme. Fandím a držím pěsti.

Kateřina Martínková
500 Kč

Děkuji za Vaši práci, nesmírně si ji vážím. Doufám, že můj skropný příspěvěk pomůže zvládnout současnou situaci.

Petr Koutek

Díky za relevantní informace o cestě ven ze současné epidemie, a o slepých uličkách. Snad i díky Vám se tyto informace budou šířit ještě rychleji než Covid-19 a jeho mutace. Držím palce nám všem.

Jana Nováková
500 Kč