Hnízdo - spolek pro komunitní vzdělávání


Vzdělávání a výzkum Děti, mládež, rodina

Školka jinak a lépe: Lesní Montessori

Máme starou polorozpadlou chatu v zanedbaném sadu a chceme ji proměnit v útulné prostředí, které v dětech probouzí touhu poznávat okolní svět. Chceme vytvořit místo, ve kterém se děti budou cítit dobře a do kterého se budou těšit a rádi vracet. Podpořte prosím opravu zázemí pro nově vznikající Montessori lesní mateřskou školku Ledňáček na Tišnovsku.

vybíráme od 9.2.2021
7 000 Kč
vybráno 2 % z 300 000 Kč

přispělo

8 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!

Spolek Hnízdo, inkubátor alternativního vzdělávání na Tišnovsku zakládá rejstříkovou Montessori lesní mateřskou školu  Ledňáček. 

I touto formou hledáme finanční prostředky pro vybudování odpovídajícího prostředí lesní školky, kterou chceme otevřít prvního září letošního roku.


Montessori lesní mateřská škola Ledňáček bude předškolní děti vzdělávat celoročním každodenním kontaktem s přírodou s důrazem na udržitelný rozvoj. Vzdělávání a příroda jsou v tomto přístupu stejně důležité. 

Cílem pobytu v přírodě je děti vzdělávat a naučit je nejen barvy a počítání, ale také uvědomění si základních podmínek k životu na Zemi reálnou zkušeností s nimi. 


V lesní mateřské škole budeme využívat Montessori pedagogiku, která dává dětem prostor, aby samy od sebe chtěly poznávat okolní svět a učit se nové dovednosti. Ke zdravému rozvoji je především potřeba jim vytvořit bezpečné, podporující a podnětné prostředí.

V naší školce budeme vycházet z následujících principů: 
  • laskavost a vzájemný respekt
  • svoboda a zodpovědnost
  • dané hranice
  • respektování vývojových potřeb dětí
  • podnětné, inspirativní a podporující prostředí
  • blízkost přírodě 
Soustředěnou práci budou moci děti proložit volným pohybem v přírodě a v nejbližším okolí zázemí.


Zřizovatelem Lesní mateřské školy Ledňáček je Hnízdo – spolek pro komunitní vzdělávání, ten je zároveň zřizovatelem Montessori základní komunitní školy ZaHRAda, která úspěšně funguje v Tišnově již šestým rokem a základní svobodné školy CoLibri, která zahájila provoz 1. 9. 2020 v Předklášteří.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

držím palce a těším se naviděnou!

Dárce
500 Kč