TyfloCentrum Olomouc, o.p.s.


Vzdělávání a výzkum Lidé s postižením

TyfloAutomobil - vozidlo, které pomáhá odstraňovat bariéry zrakově postiženým.

Pomůžete nám s dofinancováním nového auta, které bude pomáhat lidem se zrakovým postižením? Nový automobil využijeme naplno nejen k výuce u klientů doma, technické podpoře – IT podpora u nich doma, ale také k převozu klientů v akutních případech a v podmínkách stižené orientace nebo pro účely sociálního podniku Ergones. Realizace tohoto projektu pomůže nejen organizaci jako takové, ale i cílové skupině zrakově postižených v regionu Střední Moravy.

vybíráme od 9.2.2021

Tyflomobil - auto, které pomáhá zrakově postiženým.

Chci podpořit dofinancování nového vozu pro účely vzdělávání a podpory zrakově postižených.
5 000 Kč
vybráno 2 % z 225 000 Kč

přispěli

2 lidé
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Téměř 80% osob se zrakovým postižením nemá práci a díky svému smyslovému handicapu mají obtížné uplatnění na trhu práce a ve společnosti. Základní náplní činností TyfloCentra Olomouc, o.p.s. je poskytování registrovaných sociálních služeb svým uživatelům ve třech základních okruzích – odborné sociální poradenství, sociálně aktivizační služby (SAS) a sociální rehabilitace. Prostřednictvím SAS se zaměřujeme především na vzdělávací aktivity - výukové kurzy na PC a ovládání mobilu, které nabízíme v Olomouci a na našich pobočkách v Prostějově, Přerově a  Šumperku. Poskytujeme také doplňkové služby - odstraňování architektonických a informačních barier, technickou podporu  a půjčovnu pomůcek a tandemových kol.
 Naši lektoři a ICT odborníci proto dojíždí  přímo k uživatelům, kteří se vlivem svého handicapu nemohou účastnit PC kurzů na našich učebnách a mají zájem se vzdělávat. K výuce používají speciální programové vybavení uzpůsobené pro osoby se zrakovým postižením. V terénu poskytují technickou podporu pro naše uživatele pracovníci technické podpory.  Služební vozidlo využívá také sekce kompenzačních pomůcek v naší sociální firmě Ergones. Tato sekce připravuje akce, na kterých informuje a předvádí našim uživatelům a odborné veřejnosti kompenzační pomůcky. Dále je využíváno sekcí keramiky pro převoz výrobků. K cestě k uživatelům slouží služební vůz, který máme již přes 12 let a je potřeba toto vozidlo obměnit kvůli technickému stavu a bezpečnosti a z důvodu stoupajících nákladů na jeho údržbu.  Nový automobil musí splňovat i požadavky na prostor – typ Citroen Berlingo atd., kvůli případnému převozu osob s vodícími psy nebo kompenzačních pomůcek na předváděcí akce.

Nový automobil využijeme naplno nejen k výuce u klientů doma, technické podpoře – IT podpora u nich doma, ale také k převozu klientů v akutních případech a v podmínkách stižené orientace nebo pro účely sociálního podniku Ergones.  Realizace tohoto projektu pomůže nejen organizaci jako takové, ale i cílové skupině zrakově postižených v regionu Střední Moravy.

DĚKUJEME ZA PODPORU
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu


Dobrá věc se povedla a my jsme se dočkali našeho nového služebního vozu, které bude pomáhat osobám se zrakovým postižením. 
Díky novému autu budeme moc jezdit za našimi klienty, kvalitně je vzdělávat, rozvíjet jejich schopnosti. Ale to není vše. Velká pomoc to bude rovněž pro sociální firmu Ergones, která zaměstnává osoby se zrakovým postižením.
Budeme tak moc jezdit plně naloženi našimi výrobky na různé jarmarky a prodejní akce. 

Bez podpory Olomouckého kraje bychom však auto nemohli pořídit. Olomoucký kraj auto z 50% spolufinacoval v rámci:
Dotační titul:       Podpora infrastruktury sociálních služeb na území Olomouckého kraje
Název projektu:  Nákup nového služebního vozidla

DĚKUJEME!!

Velké poděkování také patří firmám: AGE CENTRUM, SIGMA OZ, EKOFOL atd.

ARES CZ za podporu a realizaci polepů.

A všem, kteří nás podpořili v rámci platformy darujme.cz

Děkujeme, T. Helísek    PR a fundraising




Založení projektu