Sdružení Roztoč, z.s.


Kultura, umění a historie Regionální a komunitní rozvoj

Roztočme ROZTOČ

Pomůžete Roztoči přežít kovidový čas nečas? Ano, už došlo i na nás. Rádi bychom dál roztáčeli kulturní a společenský život v Roztokách, chystali pro vás kroužky a dílny, Zahradní slavnost, Svátek světel, Živé jesličky, Masopust i nové nápady, které máme v hlavě. Jenže - značně se nám krátí finanční rezervy, které nutně potřebujeme, abychom udrželi ateliéry a lidi - a tím i schopnost věci tvořit. Odhadovaný propad příjmů je i při maximálních úsporách cca 200 000 Kč, a to je sakra hodně. Pomůžete nám? Za jakýkoli dar předem děkujeme!

vybíráme od 21.2.2021

Roztočme ROZTOČ

Pomozte Roztoči přežít a znovu roztočit kulturu a společnost v Roztokách!
490 967 Kč
vybráno 245 % z 200 000 Kč

přispělo

191 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!

Novinky z 22. března 2021

Naši milí, 
Děkujeme vám celým srdcem za vaši podporu - vaše vzkazy a přání nás dojímají, výše vybrané částky (v tuto chvíli přes 450 000 Kč) ohromuje - a současně to vnímáme jako obrovský závazek, být tu pro vás dál. Děkujeme.

Novinky z 8. března 2021

Naši milí, 
máme celou částku a jsme moc rádi, že Roztoč jede a pojede dál! Děkujeme všem aktuálně 135 dárcům, děkujeme za vaše milé vzkazy, děkujeme za to,  že vám aktivity Roztoče dávají smysl a dáváte nám to najevo.
Je to pro nás v tuto dobu naprosto zásadní podpora - a nejen finanční. 
Současně už teď máme vybrané peníze nad naše spočítané minimum. Jsme rádi za každou korunu navíc - vaše podpora pro nás znamená cennou stabilitu a jistotu v téhle zmatené a nepřehledné době, kdy nikdo z nás netuší, jak to bude vypadat dále. Jsme rádi, že vás máme!

Jak jsme na tom?

Roztoč jede dále a snaží se to ani v těchhle podivných kovidočasech nevzdávat. Přizpůsobili jsme se době, zavedli distanční kroužky, zpestřili vám a vašim dětem život podzimními bojovkami a snad jsme vnesli trochu světla do vašich duší komornějším Svátkem světel, Adventním kalendářem nebo Malými jesličkami. I Masopust se nám podařilo udělat malilinký, tak, aby pro alespoň část z nás byl spojující silou, která se do příštího roku uchová a v něm znovu se vší silou obrodí. Ale pro to, aby se tak stalo, potřebujeme vaši podporu.

Chybí nám peníze na Roztoč jako základ, ze kterého věci vznikají. Jsou to finance na nájmy a energie, telefony a další režie, náklady na lidi - a i když se velké akce nekonají, práce je spíše více než méně.
 

Co děláme a co to stojí

Sdružení Roztoč není malé, má standardně cca 500 dětských i dospělých účastníků ve zhruba 30 kroužcích. Stěží se vejde do pěti ateliérů rozstrkaných po Roztokách a do skladu v Praze. Kromě pravidelných kroužků a kurzů slouží jako platforma pro obrovské množství akcí od dílen, koncertů, výstav,  tradičních slavností až po Masopust, který je náročností, počtem zapojených lidí a velikostí unikátní. Roční náklady na tohle vše se pohybují lehce přes 4 miliony Kč a v běžných časech je z většiny pokrýváme z vlastních zdrojů -  z kurzovného kroužků, vstupného na akce, darů a členských poplatků. V menší míře se na financování podílejí granty a dotace. 

Koronadopady

I když jsme přesunuli do online a dálkové formy vše, u čeho to účastníkům a lektorům dává smysl, hledali korona-varianty pro pravidelné akce a šetříme, kde jde, doléhá teď  na nás významný výpadek příjmů způsobený prostě a jednoduše tím, že v kroužcích se učí méně, akce jsou umenšené nebo nejsou a s mnohými dotacemi a granty je to nejisté. Ale pro udržení ateliérů, lidí a celkového zázemí, které Roztoč po 20 letech (konečně) má a které tvoří jeho sílu, jsou prostě a jednoduše potřeba téměř stejné peníze, jako jindy. 
 

A dál?

Chceme pro vás  fungovat dál - máme spoustu krásných akcí, které jen čekají na to, až se čas udobří, máme spoustu nápadů, které chceme realizovat, chceme pokračovat v práci s dětmi, mládeží i dospělými, která nám dává obrovský smysl.

Opět to roztočíme, pokud nám teď pomůžete přežít.
Děkujeme!
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Děkujeme, jsme rádi že to v Roztokách roztáčíte, Manka a Honza a spol.......

Jan Ratiborský

Kristýna, Jakub, Eliška a Františka Sedlákovi
2 000 Kč

Děkuji za vaše bojovky. Držte se!

Tereza Drahošová
1 250 Kč

prosím potvrzení o daru na
mirka.kuglerova@gmail.com

Miroslava Kuglerová
2 500 Kč

Jsme radi, ze vas tu mame!
Blanka

Blanka Pekárková
1 000 Kč

Bojovky jsou skvele, moc zdravime z Unetic!!

Martina Ludvíková

~~~{°°}•.•.•°

Adéla Vosičková

Děkujeme Roztoči za to, jak to roztáčí.
Braunerovi

Tomáš Brauner
1 000 Kč

Za neuveritelnou hruskovou bojovku atd

Hulk
250 Kč

Roztoč podpoříme, protože ho máme rádi:-) Stará se o kulturu v našem městě již dlouho a přáli bychom si, aby to tak zůstalo. Libuše a Jakub Adamczykovi

Libuše Adamczyková