Konsent, z. s.


Osvěta a poskytování informací

Sex je skvělá věc, znásilnění ne.

Chtěli bychom zviditelnit téma znásilnění a jeho nevalné legislativní ukotvení. Adoptuj papírový karafiát a dej společně s námi politikům a političkám vědět, že sex bez souhlasu je znásilnění.

Sex je super, znásilnění ne.

Chtěli bychom zviditelnit téma znásilnění a jeho nevalné legislativní ukotvení. Adoptuj papírový karafiát a dej společně s námi politikům a političkám vědět, že sex bez souhlasu je znásilnění.
162 015 Kč

přispělo

1015 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz

Konsent.

Konsent se věnuje prevenci sexuálního násilí a obtěžování. Do veřejného prostoru vstupuje s osvětovými kampaněmi a zábavnou formou boří mýty, jež jsou s tématem spojené. 

Chceme změnu zákona.


Chtěli bychom zviditelnit téma znásilnění a jeho nevalné legislativní ukotvení. Sex je skvělá věc, znásilnění ne. 

Proč nám aktuální verze zákona nevoní? Uvádí totiž, že při znásilnění musí být využit fyzický nebo psychický nátlak. My říkáme, že sex bez souhlasu je vždycky znásilnění. Souhlasíš s námi? Belgie, Chorvatsko, Kypr, Dánsko, Německo, Řecko, Island, Irsko, Lucembursko, Dánsko, Švédsko a Velká Británie ano a už zákon o znásilnění založený na absenci souhlasu uvedli v platnost. Chceme, aby se Česká republika mezi tyto státy přidala.

Karafiát za každou oběť znásilnění.


Ročně se stane 12 000 znásilnění. Tolik karafiátů vyrobit nezvládneme, ale už jich máme 600. To je počet obětí znásilnění, který nahlásí zločin na policii. Proč je na policii hlášeno tak málo znásilnění? Protože se oběti stydí. Protože je pachatelem ve většině případů někdo z blízkého okolí oběti nebo právě proto, že se fyzicky nebránili a tak se obávají, že jim nikdo neuvěří, že šlo o znásilnění.

Abychom podpořili změnu,rozhodli jsme se znázornit oběti znásilnění karafiáty. Chtěli bychom tím upozornit na problém, který naše legislativa neřeší dobře - sex bez souhlasu, čili znásilnění. Naši dobrovolníci a dobrovolnice vyrobili za každou oficiální oběť znásilnění jeden homemade papírový karafiát. Všechny je společně odneseme těm, kteří se změnou zákona mohou pohnout - politikům a političkám.

Adoptuj karafiát.


Podpoř naši iniciativu a adoptuj si za 50 Kč karafiát symbolizující jednu oběť znásilnění. Sexuální násilí zažije každá desátá žena v Česku, pravděpodobně tedy podpoříš někoho, koho dobře znáš. 

Konsent team.
Chceš náš upcyklovaný merch? Najdeš ho na našem eshopu.

Více o nás.

Proti sexuálnímu násilí bojujeme už od roku 2016. V rámci primární prevence jsme vyvinuli ve spolupráci s týmem odborníků workshopy Když to chce pro základní a střední školy věnující se sexuální výchově, která se v českém školství často opomíjí. Od loňského roku pracujeme také na mezinárodním peer to peer projektu Power, podpořeném Evropskou komisí, který upozorňuje na genderově specifické kybernásilí. Vstoupili jsme také na pole nočního života s kampaní Respekt je sexy, do akademického prostředí s projektem Respekt až na půdu a pomáháme kultivovat pracovní prostředí ve firmách s projektem Respekt je profi.

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Děkuju

Šárka Ondrouchová
150 Kč

My děkujeme Vám <3

Konsent, z. s.

Sama jsem byla 5x znásilněná, vždy pod vlivem alkoholu a téměř bez vzpomínek, proto jsem si nikdy netroufla to nahlásit. Věřím, že to můžeme změnit a že naše děti budou vyrůstat v lepším prostředí.

Nela Lichková
50 Kč

Dobrý den, moc Vám děkujeme za podporu <3 Plně si uvědomujeme, jakou důvěru do nás Vy i další dárci vkládáte. Děláme vše, co je v našich silách pro to, aby došlo ke změně definice znásilnění a naše děti mohly vyrůstat v lepší, respektující společnosti. Ještě jednou Vám moc děkujeme, Vašeho daru si opravdu vážíme. <3

Konsent, z. s.

Držte se!

Jana Muhlmannova

Děkujeme za Vaši podporu! <3

Konsent, z. s.

dekuju moc za práci co děláte, snad i ta pajska trochu pomůže <3

slayuh

Rozhodně, moc Vám děkujeme! <3

Konsent, z. s.

Přeji hodně zdaru, děláte skvělé věci a správným způsobem, to je vzácné! Děkuji za snahu změnit definici a za tolik potřebnou osvětu sexuální výchovy. Jste skvělý, kéž se vám vše daří.

Romana Novotná

Moc Vám děkujeme za dar a krásnou zprávu! Bez skvělých lidí, jako jste Vy, bychom to nezvládli.

Konsent, z. s.

Díky

Adam Zdeněk
200 Kč

My děkujeme Vám!

Konsent, z. s.

Pro mojí sestřičku a všechny, kteří si také prošli peklem. Ať se jim dostane spravedlivého slyšení a pachatelům tresty, jaké si zaslouží.

Tyna

Moc Vám děkujeme!

Konsent, z. s.

verim konsentu ze to zvladne a zmeni definici znasilneni. verim v to ze ti co se znasilneni dopustili dostanou svuj trest ktery si zaslouzi.

Dárce

Moc děkujeme za Vaši zprávu a dar!

Konsent, z. s.

J+E

Díky 💜

Sára Vašičková

My děkujeme Vám!

Konsent, z. s.