Les Chalupes, z. ú.


Lidé s postižením

Podpora činnosti organizace LES CHALUPES, z.ú.

Všeobecná podpora organizace LES CHALUPES, z.ú. na vybudování zázemí sociálně terapeutické dílny a bydlení pro osoby s postižením v klidné venkovské lokalitě v Polánkách nad Dědinou.

vybíráme od 6.1.2021

Podpořte LES CHALUPES

Podpořte úsilí osamostatnit naše děti a dopřejte jim plnohodnotný samostatný dospělý život.
3 000 Kč

přispěli

2 lidé
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Les Chalupes, z.ú. je nezisková organizace, která vznikla z vůle rodičů, kterým není lhostejný osud jejich dětí s postižením. Jak šel čas, a z dětí se stali dospělí, začali jsme přemýšlet o budoucnosti a klást si zásadní otázku: Co bude s mým dítětem, až tady jednou nebudu?

Co nás spojuje, je stejná snaha a úsilí zajistit pro naše děti spokojený dospělý život. Ideální místo jsme nalezli v Polánkách nad Dědinou. 

Jedna věc je výstavba bydlení, to je běh na dlouhou trať. Abychom potenciál vybrané lokality využili naplno, rozhodli jsme se zde v první řadě zaměřit na vybudování zázemí sociálně terapeutické dílny LAFARMA, kde nejen naše děti, ale i další jejich kamarádi s postižením, budou moci smysluplně trávit čas. 

Jako ideální pro naše děti je sociálně terapeutická dílna zaměřená na zahradnické práce, ovocnářství, práci se dřevem, chov ovcí. Prostředí venkova jsme našli právě v Polánkách nad Dědinou, kde je klid a jsme blízko přírodě. Je zde zkrátka vše pro ty, kteří nechtějí žít v ruchu a neklidu města. Do budoucna plánujeme pěstovat původní odrůdy ovocných stromů, jabloní, hrušní, švestek. Dřevo chceme sami zpracovávat v dřevařské dílně, ve které se zaměříme na výrobky, které budou jednoduché, nenáročné na jemnou motoriku, ale zároveň vkusné a poctivé. Na zahradě pak vyrostou bylinkové záhony a těšíme se, až vůně oregana, bazalky, máty a jiných bylinek rozvoní všude kolem.

Pro naše děti potřebujeme spoustu podpory, dá se říct hmotné i nehmotné. My, jako rodiče, jsme se každý pro své dítě už nyní finančně složili na malý modulový domek, který společně se službou chráněné bydlení zajistí odpovídající zázemí pro jeho samostatný život. 

Je to sice kapka v moři, ale někde se začít musí. Chceme být aktivní a vzít osud svých dětí i trochu do svých rukou. 

Proto budeme rádi za jakýkoliv příspěvek, který nám pomůže vybudovat odpovídající zázemí pro spokojený samostatný život našich dětí.

Děkujeme!



Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu