Opera studio Praha


Aktuálně - spolu proti Koronaviru Kultura, umění a historie

Divadlo DramMatic - divadlo ve virtuálním 3D světě

Na základě omezení situací CoVID jsme nechtěli jen plakat nad rozlitým mlékem, a hledali jsme cestu „jak jinak“. A našli jsme ji. Pomozte nám pokrčovat v projektu virtuálního divalda. Bez Vás to nepůjde, Divadlo DramMatic propojí IT a kulturu ve 3D světě. Pomozte nám při zrodu nového způsobu, jak se vypořádat se současnou situací.

Podpořte novou cestu kultuře s Opera studio Praha, z.s.

Děkujeme Vám !
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!


Náš program, který vzniká za spolupráce Opera studio Praha a Confer-o-maticu, na rozdíl od klasického streamování koncertů, přivádí možnost setkání na koncertě ve 3D světě, možnost popovídat si, jít na koncert s příbuznými na druhém konci světa nebo v karanténě, přináší vše, co jen jde vytvořit ve spolupráci s IT, a přitom zachovat jedinečnost divadelních představení. 

Na základě zakoupené vstupenky vejdete do světa 3D. Vyberete si postavičku, podle Vašich představ, oblečenou do gala, které zvolíte. Vstupujete společně s ní a stejně jako v počítačové hře, objeví se před Vámi nejen Vaše alter IT, ale i nový svět a divadlo. S přáteli se domluvíte na setkání v divadle či před divadlem a společně můžete vstoupit. Uvnitř se nachází salónky, ve kterých se Vám otevře videohovor. Když vejdete do sálu, uvidíte své sousedy, a stejně jako v divadle, můžete si potichu ještě popovídat – chatem. Nyní již ale tma, otevírá se opona a začíná koncert, který bude probíhat on-line, bez záznamu. Jedině teď a tady. Po koncertě na Vás čekají další dvě možnosti. Beseda s umělci, nebo večeře s Vašimi přáteli? Vše je pro Vás připraveno.

Pokud byste se chtěli stát oficiálními sponzory, rádi Vás uvítáme na stránkách https://www.darujme.cz/projekt/1204171
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Good project, cheers !

Vincent Flibustier
520 Kč