Dogpoint, o.p.s.


Zvířata

Pomoc odebraným psům z Nového Bydžova

Co je chov psů a co už je množírna? Stav psích rodičů leccos napoví. V tomhle případě musí finálně rozhodnout úřady. My ale do té doby nechceme čekat. Máme tu 11 odebraných psů, kteří naši péči potřebují hned teď. Pomůžete jim s námi vykročit do nového roku v lepším stavu?

Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!

Když jsme 17. 12. 2020 souhlasili se žádostí města Nový Bydžov ve spolupráci s Krajskou veterinární správou a ujali se 11 různě starých pejsků, kteří byli odebráni majiteli z důvodu podezření ze spáchání trestného činu souvisejícího s chovem v nevhodných podmínkách, věděli jsme, že to nejsou psi z “typické množírny”. Když k nám ale dorazila ta hromada zanedbaných psů, bylo nám jasné, že i tomuto chovateli šlo prevděpodobně v první řadě o peníze a ne o dobrý stav psů. 
O odebrání si můžete víc přečíst i přímo v Týdeníku Policie.
To, že se jejich potomci prodávají za desetitisícové částky a navenek se vše tváří jako řádný chov psů, nic nemění na skutečnosti, že k nám přijeli psi, které krom koupele a úpravy srsti čeká dlouhá řada veterinárních zákroků a ošetřování. 
Uděláme maximum pro to, aby jim bylo co nejdřív dobře. Pomůžete nám s tím?

Dlouhý výčet problémů
Psi už u nás podstoupili několik veterinárních vyšetření a postupně začínáme řešit jejich zdravotní obtíže. A že jich není málo!
Vévodí jim katastrofický stav zubů, které mají zničené zubním kamenem, často zanícené a hnijící, pokud je tedy vůbec mají. Stav kůže a srsti není o moc lepší - srst zacuchaná do obrovských chuchvalců, plná zaschlých výkalů. Z toho samozřejmě plynou další problémy, zejména záněty očí a uší. Většina psů má přerostlé drápy a obecně problémy s končetinami. U většiny z nich konstatoval veterinář při úvodní prohlídce nedostatečný výživový stav
Už po první veterinární prohlídce je ale zřejmé, že psi mají i vážnější zdravotní problémy, z nichž lze vyvozovat, jaká byla realita tohoto tzv. “chovu”.
 
Jedna fenka musela akutně na kastraci kvůli zánětu dělohy, který ji mohl stát i život. U dalších 3 psů má veterinář velké podezření na hormonální zdravotní problémy. Další fence bylo nutné v sedaci doslova uvolnit řitní otvor, protože ho měla “zalepený” zaschlými výkaly. Jedno z odrostlých štěňat čivavy nemá na hlavě uzavřenou fontanelu, takže mu po celý život bude při jakékoli neopatrné manipulaci hrozit těžký otřes mozku.
Spoustu vyšetření psy ještě čeká, takže předpokládáme, že tenhle výčet strastí není konečný. (Navíc se bavíme o 11 psech!)

Čeká se na rozhodnutí, psi ale nepočkají
Příslušné orgány teď celý případ prošetřují a čeká se na finální rozhodnutí, zda se chovatel v souvislosti s tímto "chovem" skutečně dopustil trrestného či jiného správního deliktu a jaký bude další osud psů. To ale může trvat týdny i měsíce. 
Jenže tito pejsci potřebují péči a ošetření hned teď. Rozhodli jsme se proto, že bez ohledu na to, jaký bude verdikt úřadů, se o psy nyní postaráme, jako by to byli naši plnohodnotní svěřenci. 
Město hradí náklady na umístění psů u nás, tedy na jejich krmivo a nutný úklid. Potřebné veterinární zákroky, stejně jako náklady na úroveň péče, která je u nás standardem, to však ani zdaleka nepokryje. Bereme to proto na sebe a zaplatíme, co bude třeba, z našich zdrojů. Věříme, že nás v tom nenecháte a podpoříte nás v naší snaze poskytnout těmto pejskům tolik potřebnou péči. 
Díky vaší podpoře jim zajistíme vše, co potřebují.

Co určitě budou muset psi podstoupit a kolik počítáme, že to bude stát
První měsíc pobytu v útulku a vešekeré prohlídky u veterináře a akutní zákroky už nás stály více než 50 000 Kč.
V nejbližší době budeme rozhodně muset nechat psům odstranit zubní kámen a udělat jim celkové revize dutiny ústní, což bude stát přibližně 25-30 000 Kč.
Kvůli dalším zdravotním problémům bude třeba, aby někteří psi podstoupili specializovaná vyšetření, jako je endokrinologie, ortopedické vyšetření. Určitě bude nutná taky řada laboratorních vyšetření a další. Ty zatím odhadujeme na 30-50 000 Kč. 
To je cena za obchod se štěňaty oblíbených plemen. Věříme ale, že tihle psi si zaslouží šanci na lepší život.

Dárcovské výzvy k projektu

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu
Aktivní (0)  |  Ukončené (1)

Nebyly nalezeny žádné aktivní výzvy.

Dobrý den,
jsem velice ráda, že mohu podpořit dobrou věc:-) A jestli jsem to dobře pochopila, mohu si vybrat, takže prosím 2 x stolní kalendář Dogpoint.

Přeji hodně spokojených zvířátek:-)
Jitka Kavková

Jitka Kavková
800 Kč

Doufam ve stastny konec (adopci vsech tech mrnousku a tvrdy trest pro osoby odpovedne za tu hruzu). Hodne stesti ❤

Jana Roderova

alespon neco malo :(

Martin Nassler
1 000 Kč

Snad se pejci brzy dostanou do nových domovů, teplých pelíšků a milujících náručí.
Jste úžasní, máte můj obdiv.
Děkuji

Luuca
1 000 Kč

Snad už budou jen v dobrých rukou

Veronika Veverková

Přeji pejskům ať najdou milující rodinu a jsou konečně šťastní :) Veronika

Veronika Sobková
200 Kč

Ať pejskům vše dopadne jak má 😘

Ludmila Hošková
1 000 Kč

Ať pejsky v životě provází už jen samá radost <3.

Monika Skalová
200 Kč

Jsem rád, že se tímto způsobem staráte. Já nemám slušných slov k těmto případům, takže ani nevím,co do vzkazu napsat. (Krom pochvaly Vám).

Jan Václavík
200 Kč

Pejskům přeji co nejdříve úžasný domov. A Vám děkuji, za to že jste.

Irena Jelínková
500 Kč