Unie ROSKA - česká MS společnost, z. s.


Lidé s postižením Zdraví

Podpora pacientů s roztroušenou sklerózou (RS)

Unie ROSKA = MY = pacientská organizace s cílem pomáhat pacientům s roztroušenou sklerózou žít kvalitní, důstojný a plnohodnotný život. Pořádáme mnoho akcí - např. konference, cvičitelské kurzy, výstavy, sportovní hry - Roskiádu. Naše pobočné spolky jsou po celé ČR a svou činností podporují pacienty s RS a jejich blízké. VAŠE POMOC V HODNOTĚ CENY JEDNOHO OBĚDA MÁ PRO PACIENTY S RS CENU JEDNÉ HODINY REHABILITAČNÍHO PLAVÁNÍ - DĚKUJEME, ŽE POMÁHÁTE S NÁMI I NÁM.

vybíráme od 23.12.2020

Podpora pacientů s roztroušenou sklerózou

Unie ROSKA = MY = pacientská organizace. Naším cílem je pomáhat pacientům s roztroušenou sklerózou žít kvalitní, důstojný a plnohodnotný život. Pořádáme mnoho akcí - např. konference, cvičitelské kurzy, výstavy, sportovní hry - Roskiádu. Naše pobočné spolky jsou po celé ČR. Svou činností též podporují pacienty s RS a jejich blízké. Děkujeme předem, že pomáháte S NÁMI i NÁM.
211 642 Kč

přispělo

60 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Pomocí lidem nemocným RS se zabývají sami nemocní.

Roku 1983 vznikl první klub Roska při Svazu invalidů (SI) v Praze, postupně se přidávala další velká města po celé republice Tyto kluby organizovaly své vlastní aktivity, např. cvičení, plavání, přednášky, rekondice.
1. 7. 1992 byla na ministerstvu vnitra ČR zaregistrována Unie ROSKA jako občanské sdružení, které zastřešuje regionální Rosky (pobočné spolky) v celé ČR.
Se samostatností přišly i nové možnosti, nápady a potřebné impulzy, které vedly k nárůstu rozsahu a kvality poskytovaných služeb. Dochází k mezinárodníspolupráci i částečné profesionalizaci služeb.
Posláním Unie ROSKA je pomáhat lidem s roztroušenou sklerózou žít kvalitní důstojný a plnohodnotný život. Ve své činnosti navázala na spolky (kluby) ROSKA, které v ČR vznikaly od roku 1983. Unie ROSKA je aktivním členem mezinárodní federace MSIF a její evropské platformy EMSP. 
Velice efektivní je svépomoc postižených, kterou realizujeme v 30 regionálních pobočných spolcích. Unie ROSKA má celorepublikovou působnost téměř ve všech krajích ČR a má cca 1 200 členů. 

Realizované programy jsou např.: 
·         provozování regionálních center ROSKA pro specifické potřeby lidí s RS, tj. informační, poradenské a kontaktní místo, cvičební místnost, prostory pro internetový PC klub, jazykové kurzy apod.
·         sociální práce včetně kompletního sociálně a pracovně právního poradenství, případně konkrétní pomoci
·         přímá realizace ozdravných akcí, tj. rekondičních rehabilitačních pobytů, rehabilitačních cvičení, plavání a hippoterapie
·         pořádání konferencí a seminářů
·         vydávání knižních publikací, audio a video CD a DVD, edukačních brožur a regionálních tiskovin 
·         výchova cvičitelů, realizace odborných přednášek a seminářů
·         zajištění kompletního informačního servisu
·         aktivní spolupráce s lékaři
·         mezinárodní spolupráce
·         klubová činnost, sportovní hry pacientů s RS „ROSKIÁDA“
·         pravidelné lekce cvičení, plavání, ergoterapie a arteterapie po celé ČR
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

12.12. mi volala paní z unie, aby mi poděkovala za pravidelné dary. Paní byla skvělá a rozesmála mě na celý den. Tak jsem se rozhodla poslat ještě drobný dárek :) Šťastné a veselé :)

Kristýna Viktorová
5 000 Kč

Milá Kristýno, moc děkujeme za Vaše pravidelné dary a nyní Váš velkorysý dar pro Unii ROSKA! A já osobně ještě připojuji dík za Vaše moc milá slova - smích je přeci jedním z nejlepších léků :-) Ať máme všichni důvod se stále usmívat. Díky a přeji Vám hlavně zdraví a spokojenost (nejen) v roce 2023 Michaela

Unie ROSKA - česká MS společnost, z. s.

Fošum Tomáš, Fošumová Lenka, Fošum Šimon

Tomáš Fošum
500 Kč

DOBRÝ DEN PŘÁTELÉ.
JÁ SÁM MÁM RS 15let.A POKUD MUŽU TAK MOC RÁD PŘISPĚJU NA DOBROU VĚC!!!!!!

Richard Zavázal
500 Kč

Vaše práce má smysl. Děkuji!

Radka Stonawská

I malý dar pomůže v boji s roztroušenou sklerozpu

Marcela Cochová
500 Kč