Skautská nadace Jaroslava Foglara


Děti, mládež, rodina Regionální a komunitní rozvoj

Skautský dům v Mostě - podpora rekonstrukcí a obnovy

Třetím rokem provozujeme v Mostě skautský dům. Už jsme toho společně mnoho dokázali. Ale plány máme i do dalších let. Chceme to teď "vzít od podlahy" a v dalším letech opravit poničený sokl okolo domu, vyměnit oplocení části areálu a zpřístupnit a upravit půdní vestavbu pro další využití. Je zde i velká výzva - dostavět nové dvě klubovny. Aby se nám to povedlo, potřebujeme k našim prostředkům získat ještě další, minimálně pak 100 tisíc. Když se to podaří, budeme tak mít šanci znásobit naše možnosti.

vybíráme od 6.12.2020

Skautský dům v Mostě - podpora rekonstrukcí a obnovy

Třetím rokem provozujeme v Mostě skautský dům. Už jsme toho společně mnoho dokázali. Ale plány máme i do dalších let. Chceme to teď "vzít od podlahy" a v dalším letech opravit poničený sokl okolo domu, vyměnit oplocení části areálu a zpřístupnit a upravit půdní vestavbu pro další využití. Velkou výzvou pak je dostavět nové dvě klubovny. Aby se nám to povedlo, potřebujeme k našim prostředkům získat ještě další, minimálně pak 100 tisíc. Když se to podaří, budeme tak mít šanci znásobit naše možnosti.
105 250 Kč
vybráno 105 % z 100 000 Kč

přispělo

22 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Třetím rokem provozujeme v Mostě skautský dům. Už jsme toho společně mnoho dokázali. Ale plány máme i do dalších let. Chceme to teď "vzít od podlahy" a v dalším letech opravit poničený sokl okolo domu, vyměnit oplocení části areálu a zpřístupnit a upravit půdní vestavbu pro další využití. Máme ale i větší výzvu - dostavět další 2 nové klubovny. Aby se nám to povedlo, potřebujeme k našim prostředkům získat ještě další, minimálně pak 100 tisíc. Když se to podaří, budeme tak mít šanci znásobit naše možnosti (např. v roce 2020 jsme realizovali projekty za více jak 450 tis. s nutnou další vlastní finanční spoluúčastí ve výši 120 tis).
Video představuje, co se nám za poslední 3 roky PODAŘILO A JAKÉ JSOU DALŠÍ PLÁNY. Daří se nám získávat finanční prostředky z různých zdrojů a od různých dárců. Problémem se ale vždy stává případná spoluúčast, kterou musíme připojit z „vlastní kapsy.“ Doteď to nebyl úplně problém. Ale protože souběžně ještě splácíme více jak 250 tis. korun ročně půjčku, kterou  jsme si museli vzít, abychom dům mohli mít, vlastní zdroje nám pomalu vysychají. 
Plány a energii ještě máme. A proto bychom rádi v dalších měsících rekonstruovali poničený sokl okolo celého domu. Chceme dále opravit poškozená místa fasády/pláště domu a rekonstruovat plot v nejvíc frekventované části před domem.
Další výzvou je pak dokončení stavby altánu, jakožto budoucí venkovní klubovny a chceme se pokusit o zpřístupnění půdních prostorů domu a vybudování zázemí pro uskladnění materiálu a nocování menších skupin.

Velkou výzvou pak je dostavět další dvě nové klubovny, jako přístavbu nad stávající objekt garáží. Skautský dům v Mostě totiž týdně poskytuje zázemí 7 skautským oddílům a Centru Radost, které navštěvuje okolo 220 kluků a holek. K dispozici je však jen 5 kluboven. Týdně se pak uskuteční v areálu domu více jak 20 schůzek nebo kroužků volnočasových aktivit.
K tomu všemu jsou a budou potřeba finanční prostředky. Pomůže nám i jakýkoli Váš příspěvek, díky kterému budeme schopni disponovat vlastními zdroji k získávaným dotacím a grantům. Každá získaná koruna se tak zhruba ztrojnásobí. Díky moc za to!
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

rádo se stalo

Alena Jiráková, IČO 69418918

Držíme palce, ať cílovou částku vyberete co nejdříve!!!

Rotaract club Most

na stavbu

Tomáš Tkáčik
1 000 Kč

Děkujeme za naše děti❤

Marie Váchová
5 000 Kč