Neúnavní - Nadační fond na podporu pacientů s chronickým únavovým syndromem


Osvěta a poskytování informací Zdraví

Staňte se neúnavným dárcem!

Myalgická encefalomyelitida neboli chronický únavový syndrom (ME/CFS) každoročně okrádá o život tisíce pacientů v České republice, kteří jsou nuceni opustit svá zaměstnání, zanechat studií, vzdát se svých koníčků a vyvarovat se pro mnoho běžných aktivit v rámci své sociální bubliny (návštěva rodiny, setkání s příteli, oslava narozenin…). Vše v důsledku v Čechách často zlehčovaného onemocnění ME/CFS, které nezřídka uzamyká nemocné ve svých domovech bez vyhlídek na zlepšení. Neúnavní se zasazují o zlepšení celkové situace těchto pacientů a Vy máte možnost přispět ke zlepšení situace také!

vybíráme od 6.12.2020

Staňte se neúnavným dárcem

Podpořte Neúnavné na začátku jejich cesty za zlepšením situace pacientů s ME/CFS.
70 052 Kč

přispělo

63 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Náročný rok 2020 zásadně ovlivnil životy mnoha lidí nejen kvůli pandemii covidu-19. I v těchto obtížných časech se však zrodilo něco pozitivního – vznikl nadační fond Neúnavní.

Oslavte s námi vznik první organizace zaměřené na chronický únavový syndrom (ME/CFS), kterou nevedou pouze pacienti. Chtěli bychom vás poprosit o podporu našich chystaných aktivit.

Jako Neúnavní se zasadíme o zkvalitnění života pacientů trpících chronickým únavovým syndromem (ME/CFS). Chceme se stát jejich partnerem v boji s nemocí, ve kterém jsou oni sami neúnavní již mnohem déle.

Letos toho již mnoho nestihneme, nicméně o to větší plány máme na rok 2021.
Našimi prioritami bude:

  • zvýšit povědomí o této nemoci, které je nyní prakticky nulové. Rádi bychom vytvořili osvětovou kampaň a rozproudili veřejnou debatu mezi odborníky a lékaři pomocí panelových diskuzí;
  • zaměřit se na mentální zdraví pacientů a nabídnout jim individuální či skupinové terapie vedené odborníky;
  • stát se partnerem a poradcem pacientů v každém aspektu jejich života, který byl tak zásadně ovlivněn nemocí ME/CFS. Ať už se jedná o diagnózu, nové metody léčby, psychický stav, poradenství s invalidním důchodem či dopady na jejich profesní život, chceme pacientům nabídnout odpovědi a pomocnou ruku;
  • a mnoho dalších aktivit!
Váš příspěvek proto přímo podpoří financování těchto plánů, spolupráci s odborníky a dalších aktivity, které nám pomohou zlepšit život pacientů s ME/CFS.

Budeme rádi, když s námi oslavíte vznik nadačního fondu, podpoříte nás a stanete se naším neúnavným dárcem. Jakákoliv částka pomůže, budeme rádi za každý příspěvek. Děkujeme!

Vaši Neúnavní

Najdete nás na Facebooku, Twitteru i Instagramu.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

The CEMS Club Prague is very glad to be a partner of Neunavni and to support their activities together with our network of corporate partners. We hope this tireless partnership will last for a very long time!

CEMS Club Prague CCP

Držím vám palce, Dana Hochmannova

Dana Hochmannova
2 000 Kč

FC AC SK přeje všem "lenochodům" hodně zdraví a síly! Držte se!

FC AC SK FC AC SK
1 900 Kč