Domov sv. Anežky, o.p.s.


Lidé s postižením

Dostupné služby pro handicapované v Bechyni

Pomozte nám otevřít nové centrum pro lidi s postižením v jihočeské Bechyni! Máme potřebné know-how, právě finišujeme rekonstrukci objektu, nechybí nám nápady a plány. V novém centru chystáme komunitní prostor, chráněná pracoviště, poradenské centrum a další aktivity na podporu handicapovaných lidí. Každý příspěvek nás posune blíže tomu, abychom v novém centru mohli zpřístupnit sociální služby a pracovní místa lidem s postižením z Bechyňska už během roku 2021.

vybíráme od 30.11.2020

Přispějte na otevření nového centra v Bechyni

Váš příspěvek nám pomůže zpřístupnit sociální služby a pracovní místa lidem s postižením z Bechyňska. Pomozte nám otevřít nové centrum s komunitními prostory, chráněnými pracovišti, poradenským centrem a dalšími aktivitami na podporu handicapovaných lidí.
112 710 Kč

přispělo

9 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Náš Domov sv. Anežky už přes 20 let provozuje síť sociálních služeb a pracovních míst pro lidi s postižením v Týně nad Vltavou. „Anežka“ svým klientům zajišťuje sociální rehabilitaci, podporu samostatného bydlení a psychosociální podporu, ale také různé integrační a volnočasové aktivity.

Teď chceme začít pomáhat i lidem v sousední Bechyni. Přímo u nich v obci, bez dojíždění a stresu s tím spojeného. Víme, jak na to, máme objekt, plány na komunitní prostory, chráněná pracoviště, poradenské centrum a jiné aktivity na podporu handicapovaných lidí. Pomozte nám nové centrum otevřít!

Podívejte se na plán střediska a nezapomeňte sledovat aktuality, kde budeme zveřejňovat novinky z rekonstrukce a přípravy střediska :)
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Přijďte se podívat do našeho Františka!

Jak víte z předchozí aktuality, naše bechyňské středisko je už od jara v provozu. Postupně ho upravujeme, „ladíme“, zkrášlujeme a vybavujeme různými pomůckami, díky kterým se u nás lidé s postižením naučí co nejvíce činnostem, aby posílili svou sebedůvěru a samostatnost. To vše i díky Vašim darům, za které jsme Vám moc vděční!

V sobotu 31. července se v Bechyni konají tradiční keramické trhy – a i když náš František ještě nevypadá úplně tak, jak bychom si představovali (čekáme například na dodání objednané kuchyňky a lepšího bezbariérového nájezdu), chceme během dne otevřít prostory dílny veřejnosti. Nebude to žádná velká akce, tu si schováváme na dobu, až budou všechny objednané kusy vybavení konečně u nás a František se bude moct před návštěvníky opravdu blýsknout. Teď bychom Vás chtěli pozvat na malou prohlídku prostor naší sociálně terapeutické dílny. Chybět na ní nebude ani stánek našich chráněných dílen, takže doporučujeme nechat si v tašce kousek místa na naše hrnečky nebo textilní hračky.

Najdete nás pod náměstím, na rohu Klášterní ulice nad turisticky oblíbenými bechyňskými schody. Přijeďte si užít krásné keramické trhy a při té příležitosti nakouknout do naší nové dílny a zeptat se našich bechyňských kolegů, jak se jim v novém středisku líbí :)

Nová pobočka v Bechyni otevřena!

S velkou radostí hlásíme, že naše nová pobočka v Bechyni už je oficiálně otevřena a nabízí klientům první službu – sociálně terapeutickou dílnu pro osoby s postižením! Otevření jsme co nejvíc uspíšili, abychom usnadnili situaci našich klientů v Bechyni. Expresní rekonstrukce a úprava prostor, sehnání potřebných potvrzení a registrace nové služby, spolupráce s chápající obcí a ochotnými úřady, spousta pomocných rukou a vy, naši úžasní dárci – to všechno má velkou zásluhu na tom, že Dům u sv. Františka už je otevřený!

Během jara se sem přesune naše poradenské centrum a budeme pokračovat ve zvelebování prostor. Zatím je v nich jen to nejnutnější, ale i díky vaší pomoci novou pobočku postupně dovybavíme vším potřebným. Teď nás čeká například modernizace kuchyňské linky, která je hodně provizorní. Přidáme také nábytek na míru, sháníme finance na keramickou pec a hrnčířský kruh, nářadí do kutilské truhlářské dílny…

Vinou epidemiologické situace jsme zatím nemohli uspořádat oficiální slavnostní otevření, ale doufáme, že snad koncem května to budeme moct napravit.

Děkujeme za vaši přízeň a štědrou podporu! Moc to znamená nejen pro nás, ale hlavně pro handicapované obyvatele Bechyňska, kteří cítí, že na svou situaci nejsou sami. Děkujeme!

A jak to „u Františka“ vypadá? Přidáváme pár fotek pro představu:

Rekonstrukce jde do finiše!
Díky podpoře dárců a ochotě města Bechyně (a pandemii navzdory) jsme se v lednu mohli pustit do rekonstrukce vnitřních prostor bývalého domova seniorů, kde bude naše nové centrum působit. Dokončujeme i potřebné formality, jako je rozšíření naší registrace pro poskytování sociálních služeb. Máme navíc šanci získat evropský grant, který by nám pomohl pobočku rozjet mnohem rychleji!

Zatím vše financujeme z vlastních zdrojů a za každý Váš dar jsme v téhle komplikované době dvojnásob vděční! Děkujeme, že nám pomáháte a držíte palce!

Pro radost přidáváme výhled z oken nové bechyňské pobočky, kterým se naši noví klienti budou moct již brzy pokochat:

Založení projektu