Slezská diakonie


Lidé s postižením Senioři

Půjčíme pohyb

Díky projektu zakoupíme kompenzační pomůcky, které zdarma zapůjčíme těm, kteří na začátku péče nemají vše potřebné a buď čekají na přidělení pomůcek po schválení revizním lékařem nebo momentálně si z důvodu finanční úzkosti nemohou dovolit pomůcku zakoupit.

vybíráme od 26.11.2020
58 567 Kč

přispělo

22 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Půjčovna Kompenzačních pomůcek Slezské diakonie střediska TABITA, osobní asistence, odlehčovací služby začala provozovat svoji činnost v lednu 2015 v oblasti Český Těšín, Třinec, Jablunkov a okolí. Jde naproti uživatelům svých služeb tím, že jim nabízí zdarma zapůjčení, když na začátku péče nemají vše potřebné a buď čekají na přidělení pomůcek po schválení revizním lékařem nebo momentálně si z důvodu finanční úzkosti nemohou dovolit pomůcku zakoupit. V této chvíli nám schází zesílený invalidní vozík (hodnota 15 000 Kč), klozetové křeslo do sprchy (hodnota 8 000 Kč) a 2 antidekubitní matrace do elektrických polohovacích postelí do stupně dekubitu III (hodnota 10 000 Kč) jako náhrada za již opotřebované.

Bezplatné zapůjčení pomůcek pak může trvat 1-3 měsíce. Poté mohou naši uživatelé využívat zvýhodněné ceny půjčovny. V rámci vedlejší hospodářské činnosti, je půjčovna otevřena i zájemcům z řad veřejnosti. Naše služba může, díky příjmům ze zápůjček, dokrývat svoje náklady na činnost tam, kde ji dotace a příjmy uživatelů za službu nestačí.





Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu