INEX - Sdružení dobrovolných aktivit, z.s.


Filantropie a dobrovolnictví

Oslav s námi Mezinárodní den dobrovolnictva

Pomoz nám svým příspěvkem, abychom i v budoucnu byli schopni přivádět další lidi k myšlence mezinárodního dobrovolnictví.

vybíráme od 25.11.2020
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Již 3. prosince nás čeká náš první online Mezinárodní den dobrovolnictva. Doufáme, že se na streamu všichni setkáme a společně vzdáme hold všem dobrovolnickým duším, kterým není lhostejný okolní svět a svými aktivitami jej činí lepším.

Toto období ovšem patří ještě jinému dnu, Giving Tuesday, mezinárodnímu svátku dárcovství, který se koná po celém světě ve stejný den a jejím cílem je spojit lidí, aby v tento den podpořili aktivity, kterým věří, a společenství, ve kterých žijí. Při této příležitosti bychom tě rádi požádali o podporu.

Věříme, že skrze naše aktivity zprostředkováváme lidem příležitost, která jim pomůže na jejich cestě životem. Dobrovolnictví je pro nás nástroj ke vzdělávání, díky němuž se dobrovolník či dobrovolnice dozví něco o sobě, ostatních lidech, přírodě a to jak v globálním tak lokálním rozměru. Dobrovolnictví je tak pro nás klíčem k vzájemnému porozumění a nenásilí.

Souzníš-li s naším posláním stejně jako my, pomoz nám svým příspěvkem, abychom i v budoucnu byli schopni přivádět další lidi k myšlence mezinárodního dobrovolnictví.

S velkým díky 💙
Lenka a celý tým INEXu

Dobrovolníci při kopání tůní, workcamp v Adršpachu, 2020
Foto: Ajka Štindlová

 
 

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

“It’s like in the great stories, Mr. Frodo. The ones that really mattered. Full of darkness and danger they were. And sometimes you didn’t want to know the end. Because how could the end be happy? How could the world go back to the way it was when so much bad had happened? But in the end, it’s only a passing thing, this shadow. Even darkness must pass. A new day will come. And when the sun shines it will shine out the clearer. Those were the stories that stayed with you. That meant something, even if you were too small to understand why. But I think, Mr. Frodo, I do understand. I know now. Folk in those stories had lots of chances of turning back, only they didn’t. They kept going, because they were holding on to something. That there is some good in this world, and it’s worth fighting for."

Dárce