Greenpeace


Životní prostředí Zvířata

Vytvořme oceánské rezervace!

Život na Zemi je závislý na oceánech. Vděčíme jim za mnohé. Za každé druhé nadechnutí – produkují polovinu kyslíku na Zemi. Za regulaci klimatu a zmírňování změn klimatu. Za potravu a živobytí pro více než 3 miliardy lidí, kteří jsou na oceánech závislí jako na primárním zdroji bílkovin a obživy. Společně s více než 3,5 milióny lidí se snažíme přesvědčit OSN, aby vznikly oceánské rezervace.

Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Oceánům vděčíme za mnohé, přesto jsme je přivedli na pokraj kolapsu. Je čas napravit staré křivdy. Pojďte s námi dopsat happy end o příběhu mořských rezervací, které ochrání želvy, delfíny, velryby, žraloky – prostě celý mořský život pod i nad hladinou před devastujícími praktikami rybářů a těžařů.

V roce 2006 Greenpeace navrhlo systém rezervací, které chrání ty nejcennější části tzv. volných moří, tedy moří za hranicí vod pod správou pobřežních států. Tato moře patří nám všem a chránit je bývá extrémně složité. Ale návrh Greenpeace si vzali za své mořští biologové a nakonec se dostal na půdu OSN. Rok 2021 bude tak přelomový, protože se skoro všechny státy světa dohodnou na Globální oceánské úmluvě.

Po patnácti letech usilovné práce se v příštím roce rozhodne na půdě OSN o Greenpeace návrhu na vytvoření sítě mořských rezervací. Návrh vytvořit rezervace na 30% volných moří podporuje řada států, vědců, mořských biologů a více než 3,5 milionu lidí z celého světa. Volná moře patří nám všem, a proto je musíme chránit společně. 

Pomozte nám a podpořte vyhlášení mořských rezervací. Jsme jen krůček od toho, aby příběh, který jsme začali psát v roce 2005 skončil dobře jak pro naše oceány i celou naši planetu, a tím pádem i pro nás samotné. Protože bez zdravých oceánů nemáme ani my, ani Země šanci přežít.





Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

<3

Adrian Janecký
50 Kč

Má to smysl

Jitka Marešová
200 Kč

Je důležité pomáhat.

Dorota Kociánová

Oceány musí zůstat zdravé, jde o budoucnost našich dětí 🐋👶🐋

Marie Čiháčková
306 Kč

Jsem rada, ze se najde organizace, která muže pomoci takto naši planetě a hlavně zvířatům.

Lucie Losova
308 Kč

Děkuji ❤️

Hana Pechová

"Není to moc, ale věřím, že každý finanční příspěvek pomůže❤️".

Lucie Szánto
308 Kč

Děkuji Vám za to, co děláte.

Monika Zdráhalová
308 Kč

Pro oceán <3

Patrik Vopat
204 Kč

Děkuji za to, co děláte pro Zemi a nejen oceány a moře.
Doufám, že se nám postupně podaří společnými sílami jako lidskému kolektivu Zemi ozdravit a vyčistit. :-) Hodně štěstí a krásných okamihů ve Vašem poslání, milý Greenpeace.

Ľudmila Bačová