Město Mnichovo Hradiště


Kultura, umění a historie Lidská práva

Lavička Václava Havla v Mnichově Hradišti

Dialog je kořením demokracie. Pomozte nám v Mnichově Hradišti vytvořit ikonické místo s odkazem na prvního polistopadového prezidenta, na místo, které vybízí k zastavení, přemýšlení nebo debatě, která umí obohatit. Lavička Václava Havla není pouze lavičkou ve své doslovné podstatě, je zároveň sochou, odkazem na životní ideály a postoje, které naši republiku k prvnímu porevolučnímu prezidentovi vážou. Sochy jsou nositelkami času, zhmotňují naší kulturu, historii, identitu. Lavičku Václava Havla plánujeme umístit v Tyršových sadech (Park u nádraží) nebo v parku u školy na Vrchlického návrší.

vybíráme od 16.11.2020

Lavička Václava Havla v Mnichově Hradišti

Vedení města se rozhodlo uspořádat veřejnou sbírku na lavičku Václava Havla, která bude umístěná v parku u nádraží dříve „Tyršových sadech“, jako připomínka prvního porevolučního prezidenta V. Havla. Ve městě tím tak vznikne místo, kde si budeme moci připomínat odkaz tohoto prezidenta.
258 540 Kč
vybráno 103 % z 250 000 Kč

přispělo

58 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Lavičku tvoří dvě křesla spojená kulatým stolem, jehož středem prorůstá strom. Budování Laviček Václava Havla je celosvětovým projektem, který inicioval velvyslanec ČR v USA Petr Gandalovič spolu s architektem a designérem Bořkem Šípkem, tvoří se pod záštitou Nadace Dagmar a Václava Havlových – VIZE97.

Havlovu lavičku bychom rádi umístili v parku u nádraží (dříve Tyršových sadech) a vytvořili tak v našem městě ikonické místo odpočinku, místo, kde se zastavíme nejen my, ale tak trochu i čas. Dobrovolná sbírka je možností, jak ke zhmotnění tohoto díla a odkazu přispět. Vše je v rukou dárců.

Děkujeme vám za podporu, za sdílení.
Foto ilustrační
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Těším se, až se u lavičky budeme potkávat, vzpomínat, diskutovat. Věřím, že tahle sbírka dopadne a i kdyby ne, tak slovy VH: Naděje není to přesvědčení, že něco dobře dopadne, ale jistota, že má něco smysl - bez ohledu na to, jak to dopadne.

Ondrej Lochman
10 000 Kč

„Naděje není to přesvědčení, že něco dobře dopadne, ale jistota, že má něco smysl - bez ohledu na to, jak to dopadne.“ V. Havel

Alena Ševců
1 000 Kč

Marcela Havlíková Vagaská

Marcela Havlíková Vagaská
300 Kč

Moc si přeji, abychom měli v Mnichově Hradišti místo, které nám bude Václava Havla trvale připomínat.

Veronika Vendlová
300 Kč

Rad na te lavicce posedim. Odkaz VH je pro mne dulezity. Diky za iniciativu!

Kryštof Kolář

Zdravím a ráda přispěji na památku, tak významného člověka, jako byl Václav Havel.
A Mnichovo Hradiště se bude pyšnit jeho lavičkou.
Marta Kozáková

Marta Kozáková
300 Kč

„Nikdy nesmíte posuzovat situaci podle toho, kolik lidí oslavuje vítězství, ale jedině podle toho, kolik jich je ochotno za ně bojovat.“ — Václav Havel

Jakub Hendrych
1 000 Kč