Zdravotní klaun, o.p.s.


Děti, mládež, rodina Zdraví

Podpořte programy za času Covid-19

I přes obtížnou situaci způsobenou nárůstem covid nemocných v ČR se nám stále daří dělat to, co je pro Zdravotního klauna posláním, chodit za malými pacienty do nemocnic. V tuto chvíli navštěvujeme stále 42 nemocnic po celé republice. A znovu rozjíždíme a posilujeme i online programy z jara 2020.

vybíráme od 5.11.2020
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz

Držíme se v nemocnicích zuby... nosy

Jsme Zdravotní klauni a pomáhat nemocným dětem smát se i v neveselých kulisách nemocničního prostředí je naše práce. Proto nás nic nemůže těšit víc, než to, že nám 42 dětských nemocnic stále iniciativně a s ochotou otevírá svoje dveře i dnes, kdy je situace nelehká opravdu pro všechny. 
 
Svou práci naživo ale teď samozřejmě bereme nesmírně vážně (i tak ale s úsměvem) a tak jsme si sami naordinovali povinné respirátory FFP2 a stanovili přísná preventivní hygienická opatření. A jejich dodržování s maximální opatrností dodržujeme a hlídáme. 
 
Zdravotní klaun je nedílnou součástí nemocnic. To je názor dospělých, na kterém nám záleží asi nejvíce, rodičů a zdravotníků. Ale rozhodně nejsme hazardéři a naši přítomnost v nemocnicích konzultujeme s vrchními epidemiology nemocnic a dle těchto domluv se i pevně řídíme. 

A jak stále nosíme radost do nemocnic, se můžete podívat třeba i v reportáži na ČT.  
 
Programy online
 
Stále také nabízíme rodičům nemocných nebo hospitalizovaných dětí objednat pro ně zábavnou a bezpečný třiceti minutový videohovor se Zdravotním klaunem. Virtuální klauniády, jak jsme tento program pojmenovali, nic nestojí a dítě se s klaunem zasměje a uvolní. 
 
Naše virtuální klauniády mají ale více podob. A kromě té na objednávku (rodičem pro své dítě), kterou nabízíme jednotlivým nemocným dětem jak doma, tak v nemocnicích, nabízíme službu i přímo nemocnicím a domovům pro seniory. V obou případech na jedné straně dodává klaun smích a zábavu a na té druhé skvělá a ochotná mobilní pečovatelka, či sestřička své rychlé nohy a našeho klauna v tabletu. Jedna taková klauniáda přinese najednou radost tolika dětem a seniorům, jako klauniáda klasická. 
V Olomouci dokonce Virtuální klauniáda probíhá přímo v nemocnici!
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Ať i ten nejmenší finanční dar vykouzlí dětem a všem, kteří to potřebují, úsměv na duši i na tváři.

Martina Sedláčková