Junák - český skaut, středisko Rudy Knotka Šumperk, z. s.


Děti, mládež, rodina Sport a volný čas

Staň se podporovatelem šumperských skautů

Skauting působí na všestranný rozvoj osobnosti kluků a holek, a to prostřednictvím velmi pestrých aktivit. Na schůzkách, výletech a táborech zažívají dobrodružství v přírodě i ve městě, učí se novým dovednostem, hledají své životní postoje a poznávají přátele na celý život. Tohle všechno nabízíme dětem i v šumperských oddílech, ale jen díky práci více než 60 dobrovolníků, kteří jim věnují svůj volný čas. Abychom mohli skautskou činnost vykonávat co nejlépe, potřebujeme kvalitní zázemí v podobě kluboven, táborového vybavení nebo vzdělávání. To všechno ale stojí nemalé finanční prostředky, a proto Vám nabízíme stát se naším podporovatelem.

106 427 Kč

přispělo

28 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Jsme skauti a skautky ze šumperského střediska, které v roce 2020 oslavilo výročí 30 let od obnovení skautské činnosti, která byla během komunistického režimu zakázána. Bohužel opravdu oslavit se nám tuto událost kvůli pandemii covid-19 nepodařilo, úspěšní jsme ale byli jinak. Rozhodli jsme se zkusit získat finance přes dárcovskou kampaň, která byla zaměřená na podporu nákladných rekonstrukcí v našem Skautském domě. A usmálo se na nás štěstí, tedy spíše 148 štědrých dárců, kteří společně překonali cílovou částku a pomohli nám sesbírat 257 000,-Kč. Díky tomu jsme se mohli pustit do rekonstrukcí toalet, vybudovat sprchy a z velké části opravit tělocvičnu.
 
Proč žádáme o podporu?
Naším cílem je zajistit, aby se děti a vedoucí v našich oddílech mohli spolehnout na dobré zázemí na družinových schůzkách (klubovny ve Skautském domě), kvalitní vybavení na letních táborech (stany, kuchyně, sprchy, záchody), na podporu v podobě vzdělávání (čekatelské, vůdcovské, zdravotnické kurzy) a mohli realizovat i další akce (benefiční koncert, nebo třeba vánoční rozdávání betlémského světla). Každý rok nás finančně podporuje město Šumperk a Ministerstvo školství. Abychom však mohli ve všech našich aktivitách pokračovat a zrealizovat potřebné rekonstrukce, hledáme podporovatele mezi Vámi, protože nechceme více zatěžovat rodiny našich členů zvyšováním ročních příspěvků.

Staňte se dlouhodobým podporovatelem šumperského střediska.
Jste skautkou či skautem, bývalým nebo aktuálním členem naší organizace, rodičem, kamarádem, nebo fanouškem? Chcete pravidelně pomáhat lidem, které znáte a víte, že dokážou každý příspěvek dobře využít? Pak jste pro nás tou pravou nebo tím pravým. Stačí si vybrat, jakou částkou nám budete pomáhat a kliknout na Darovat. Vděční budeme za jakoukoliv pomoc. Jako odměnu Vám můžeme slíbit průběžné zprávy o tom, co se nám za Vaše daří realizovat.



Děkujeme, že do toho jdete s námi. 

Více informací o naší činnosti a dalších možnostech pomoci najdete na našem webu. Prohlédněte si také naši výroční zprávu mapující rok 2022.

Potvrzení o přijetí daru bude zasláno na váš e-mail v  polovině ledna následujícího roku, pokud si tuto možnost zvolíte v průběhu platby. Je zapotřebí vyplnit adresu bydliště, která bude součástí potvrzení. Dary v souhrnné výši 1000 Kč a více lze odečíst od základu daně z příjmu fyzických osob.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Díky mnoha z Vás se nám podařilo zvítězit v dárcovské kampani ČSOB - Pomáhá regionům a získat finance na vybavení dílny.

Děláme co můžeme, ale někdy to bez Vás nejde.
Staňte se naším podporovatelem. 🙋‍♀️
Budeme opravdu vděční za jakoukoliv pomoc. 🤝

Děkujeme za hlasy!
Byli jsme díky Vám úspěšní v programu České spořitelny Silnější regiony a získali jsme tak příspěvek 10 000,- na výmalbu a vybavení nové Rukodělné dílny.
https://www.csas.cz/cs/page/silnejsi-regiony-hlasovani-launch#kraje

Skvělé zprávy nám během července přišly ze společnosti TDK Electronics s.r.o., která nás podpořila finančním darem. Moc děkujeme a peníze využijeme na nákup táborového vybavení.
https://www.facebook.com/TDKSumperk


Děkujeme Olomouckému kraji za finanční podporu při nákupu stanových plachet na naše letní tábory. Letos se nám podařilo pořídit 26 nových plachet, což znamená obnovení více než poloviny našich táborových střech. 

Na začátku února jsme zkoušeli najít finanční podporu mezi šumperskými firmami a uspěli jsme u společností Tilak a SHM. Zvláště v této době jsme za Vaši pomoc moc vděční. Děkujeme!

Posíláme velký dík městu Šumperk. Také v letošním roce nás podpořilo dotací na celoroční provoz střediska a příspěvkem na letní tábory. Jsme moc vděční za takové partnerství a budeme se to snažit splatit naší dobrovolnickou prací. 

ANO! ANO! ANO!
Podařilo se nám získat dotace z MŠMT na rekonstrukce ve Skautském domě. To znamená, že letos budeme mít novou tělocvičnu a dílnu! K této podpoře musíme přidat téměř 180 tisíc z vlastních zdrojů.

První cíl splněn! Podařilo se nám získat 60 000,- Kč od Nadace ČEZ na nákup stanových plachet.

Během dneška jsme předávali šumperským firmám naši výroční zprávu a přidali také dopis, který paní ředitelky a pány ředitele snad zaujme už jen svým krásným vzhledem. Snažili jsme se jim takto ukázat naší činnost a proč bychom si zrovna my zasloužili jejich případnou podporu. 


Založení projektu

At se dilo dari!

Ondřej Kuliha
1 000 Kč

#dobroden

Terez
397 Kč

Něco málo pro dobrou věc. 😃

Zdenek Kukula
500 Kč