Divadelní společnost K4, z.s.


Aktuálně - spolu proti Koronaviru Sociálně znevýhodněné skupiny

METRÁŽ SE MUSÍ URYCHLENĚ PŘESTĚHOVAT

POMOZTE NÁM PŘESTĚHOVAT NAŠI DÍLNU! Potřebujeme získat 60.000 na přestěhování a provozování naší dílny ve větších prostorech za výrazně lepších hygienických podmínek, abychom pro ženy, které u nás pracují, udržely provoz naší dílny bezpečný i v době druhé vlny pandemie.

vybíráme od 3.11.2020

POMOZTE NÁM PŘESTĚHOVAT NAŠI DÍLNU A UDRŽET JEJÍ PROVOZ BEZPEČNÝ

Dáme-li společně dohromady 60.000 Kč, METRÁŽ se může přestěhovat do většího prostoru s potřebnými hygienickými standardy. Pomůžete nám tak udržet provoz naší dílny v době druhé vlny pandemie a ochránit křehké zdraví našich spolupracovnic.💔
60 000 Kč
vybráno 100 % z 60 000 Kč

přispělo

78 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Proč potřebujeme opět Vaši pomoc? 

  • V naší nízkoprahové dílně METRÁŽ pracují ženy, které se svou prací pokoušejí odrazit ode dna, kam se dostaly vlivem nepříznivých životních událostí. Snažíme se jim v tom pomáhat, a proto pro ně POTŘEBUJEME NAŠI DÍLNU UDRŽET V PROVOZU I V DOBĚ PANDEMIE.

  • DISPONUJEME MALÝM PROSTOREM (jedna místnost o velikosti 16 m2), což nám neumožňuje dodržovat doporučená hygienická opatření týkající se dostatečné distance mezi jednotlivými pracujícími ženami. 

  • Většina našich klientek patří do nejohroženější skupiny. Mají podlomené zdraví (vysoký krevní tlak, cukrovku, onemocnění srdce, cév), 90% z nich je ve věku 56 – 65 let. MUSÍME JE PŘI PRÁCI MAXIMÁLNĚ CHRÁNIT.

  • I po odeznění pandemie dokážeme větší prostor smysluplně využít. NAVÝŠÍME KAPACITU NAŠÍ DÍLNY (ze stávajících 6 pracovních míst, alespoň na 10), a tak POMŮŽEME VÍCE ŽENÁM. Dá se předpokládat, že období po koronarizi bude náročné a naše pomoc bude ještě více potřeba. Díky většímu prostoru ji budeme schopni nabídnout. 


Jak získané peníze použijeme?


  • 45.000 Kč: příspěvek na nájem větší dílny na období 9 měsíců
Za větší prostor (35 - 50 m2) budeme platit 10 - 14 000 Kč nájemné. Část jsme schopni zaplatit ze svých prostředků, vzhledem k tomu, že je však doba z hlediska příjmů z tržeb za naše výrobky v následujících měsících velmi nejistá, Váš příspěvek nám dá jistotu, že nájem budeme moci v nejkrizovějším i krátce postkrizovém období vždy zaplatit. 


  • 10.000 Kč: příspěvek na dovybavení větší dílny
Větší dílnu budeme potřebovat dovybavit nábytkem (další stůl, židle, police, úložné krabice aj.) a také prostředky, které nám pomohou zlepšit hygienické podmínky práce našich žen (zvlhčovač vzduchu, ochranná plexiskla aj.). 


  • 5.000 Kč: příspěvek na náklady spojené se stěhováním do větší dílny
Tato částka nám pomůže pokrýt náklady na stěhování. Větší část zvládneme svépomocí, ale máme v dílně i vybavení na šperkařské práce (speciální stoly, přístroje), které jsou těžké a na jejich přestěhování budeme potřebovat asistenci profesionálů. 


Co děláme?

Metráž je nízkoprahová pracovní dílna pro ženy, které se ocitly v tísnivé sociální situaci. Vyrábíme designové doplňky a módu, které spoluvytvářejí ženy ohrožené sociálním vyloučením, násilím, bezdomovectvím a chudobou spolu s českými designéry. Cílem projektu je těmto ženám pomoci – poskytnout jim prostřednictvím tvořivé práce podporu, motivaci, know-how a možnost výdělku.

Více o nás na: www.metrazdesign.cz, FB/metrazdesign, IG/metrazdesign



Foto: Olivie Dvořáková, Lenka Talmi, Eduard Germis, Teodorik Menšl
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Ať se vám daří!

Eva Mesteková
300 Kč

Máte můj respekt a obdiv. Držím palce!

Zdeněk Franc
500 Kč

Hodně štěstí :-)

Karolina Mathauserová
500 Kč

Už se moc těším jaké krásné věci budete vyrábět ve své nové dílně - hodně energie do další tvorby (nejen) ...

Jana Rudyšová
300 Kč

Ahoj a držím palce Metráži!

Eva Blechová
2 000 Kč

Ať se vám daří! ❤️

Dagmar Stefflova
1 000 Kč

Dagmar, moc Vám děkujeme:).

Divadelní společnost K4, z.s.

Ať se Vám vše podaří !

Lucie Suzanová
100 Kč

Lucko, moooc děkujeme!

Divadelní společnost K4, z.s.

Ať to vyjde!

Lucie Holeček Hoblová
150 Kč

Děkujeme!

Divadelní společnost K4, z.s.

Držím moc palce!

Jirina Batelova
300 Kč

Děkujeme moc za podporu!

Divadelní společnost K4, z.s.

Něco pro dobrou věc. Z

Zdeněk Brousil
1 000 Kč

Ahoj Zdeňku, moc děkujeme! K

Divadelní společnost K4, z.s.