Cyril Mooney Education, z.s.


Vzdělávání a výzkum Děti, mládež, rodina

Hodnotové vzdělávání

Už jste si někdy povzdechli nad tím, že "tohle by se měly učit děti na základní škole?" Netýkalo se to právě vztahů, hodnot a duševního (ale i fyzického) zdraví? Pokud ano, tady je jeden z mnoha způsobů jak na to!

vybíráme od 29.10.2020

Jak se ve škole cítí děti i dospělí je důležité.

Staňte se patronem učitelů Hodnotového vzdělávání. Pečují nejen o znalosti svých žáků, ale i o jejich osobnost, pocit bezpečí a radost z učení.
12 800 Kč

přispělo

9 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Na základě hodnot se rozhodujeme každý den. Zdravé vztahy k sobě, druhým i naší planetě jsou základem nejen pro naše osobní štěstí a vnitřní pohodu, ale i pro prosperitu našeho státu. Není tedy pochyb, že by práce s hodnotami, vztahy a emocemi by měla být součástí vzdělávání 21. století, tak jako matematika, nebo čeština. Přesto se dlouhodobé a systematické práci s hodnotami naše školy ve většině případů věnují pouze okrajově, či vůbec. Často také proto, že nemají nástroje, kapacitu, či neví jak začít.

Naším cílem je, aby práce s hodnotami, vztahy a osobnostním rozvojem dětí byla přirozenou součástí každodenního života školy. Proto předáváme pedagogům a vzdělávacím institucím nástroje a metodu hodnotového vzdělávání, kterou vytvořila během své 40ti leté praxe sestra Cyril Mooney, PhD, a kterou dále rozvíjíme s českými učiteli. Spolupracujeme s mateřskými, základními, středními i vysokými šklami, nízkoprahovými zařízeními, základními uměleckými  školami i vedoucími mimoškolních aktivit. Podporujeme dobrovolnictví a vrstevnické učení.

Naše organizace vznikla v roce 2015, tématu se však věnujeme již od roku 2007. Našimi kurzy prošlo přes 1500 pedagogů, sociálních pracovníků a odborníků ve vzdělávání, spolupracovali jsme s desítkami škol. Připravili jsme pro děti učebnice My jsme svět a nabízíme kurzy pro učitele i sborovny. Podporujeme komunitu učitelů hodnotového vzdělávání, pomáháme pořádat projektové dny a ukázkové lekce a tvoříme také podcast o vzdělávání a učení se - Záhodno. Věříme ve společný záměr a proto spolupracujeme s dalšími organizacemi na poli vzdělávání. Pro rozvoj organizace, metody a na podporu učitelů však potřebujeme finance, na které vlastní činností nestačíme.

Chcete nám pomoci šířit a rozvíjet hodnotové vzdělávání a reagovat na aktuální výzvy? Pomůžete nám podpořit více škol, učitelů a jejich dětí? Jednou z možností je stát se jednorázovým, či pravidelným dárcem.

Více si můžete přečíst na www.hvcm.cz. Najdete zde i dokumentární film Sit Beside Me (Tvé místo vedle mě) o autorce metody a jejím visionářském přístupu k dětem a ke škole. Anebo nám jednoduše napište vaše otázky na info@hvcm.cz.

Děkujeme! 






Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu