Mezigenerační a dobrovolnické centrum TOTEM, z.s.


Filantropie a dobrovolnictví Děti, mládež, rodina

Parťák do nepohody - v dobách klidu i za covidu

Podpořte s námi děti, které to už na startovní čáře života nemají jednoduché. Naše programy propojují znevýhodněné děti s proškolenými dobrovolníky. Každý rok zajišťujeme odborné poradenství pro 60 rodin a správného parťáka najdeme pro 30 dětí. Součástí těchto programů je i online doučování dětí, jejichž rodiče je sami vzdělávat nezvládnou. V roce 2020 to bylo 41 dětí a doučování pokračovalo i od ledna 2021.

vybíráme od 22.10.2020

PARŤÁK DO NEPOHODY

Plzeňské centrum TOTEM, z.s. a jeho dobrovolníci pomáhají dětem a rodinám už 21 let. Děkujeme za každý příspěvek.
6 000 Kč

přispělo

8 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!

Od roku 2001 už TOTEMové mentoringové programy pomohly více jak 200 dětem



Do programů PětP, KAMPa 15+, KOMPAS® a DOUČOVÁNÍ zapojujeme děti z rodin v náročné životní situaci. Tyto děti potřebují individuální podporu a možnost zažit úspěch, kterého jinde nedosahují. V momentání krizové době doučují naši dobrovolníci navíc i děti rodičů, kteří to sami nezvládnou - ze zdravotních důvodů nebo z důvodu vlastního nedostačujícího vzdělání.

Mezi naše klienty patří děti, které mají problém zapadnout do kolektivu, s komunikačními obtížemi, hyperaktivní nebo s poruchami chování a učení či s horším školním průměrem. Pomáháme i dětem z minoritních etnických či jazykových skupin, ze sociálně slabých a neúplných rodin, z dětských domovů a v náhradní péči. Podporujeme děti po traumatickém zážitku, s handicapem nebo s rodinným příslušníkem s handicapem.

❤️ Vážíme si každého Vašeho příspěvku. ❤️

Bližší informace o našich mentoringových programech se dozvíte na webu totemplzen.cz.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Díky 7920 hlasům zákazníků hypermarketů Albert jsme od Nadačního fondu Albert získali plnou podporu ve výši 60.000 Kč. Tato úžasná částka poputuje na mentoringové projekty pro děti, kterým pomáhají právě naši "parťáci do nepohody". Moc nás to potěšilo, protože v době nouzového stavu nemohli naši příznivci podpořit hlasování v obchodech v plné síle. I proto jsme spojili propagaci hlasování s touto dárcovskou výzvou, abyste projekt mohli podpořit z klidu domova i vy. Částku od NF Albert jsme připsali na účet "Parťáků do nepohody". Stovkám lidí, které náš projekt oslovil, i touto cestou děkujeme! ❤️

Děkujeme za první příspěvky! Jste skvělí. Přidáváme zprávu o tom, že to MÁ SMYSL, kterou k našemu příspěvku na FB napsala Jana:

Rodinný přítel (autista) měl ve 12letech také takového "kamaráda".
Dvacetiletý mladík se s ním pravidelně setkával.
Vzniklo přátelství.
Jediné které chlapec kdy měl.
Teď studuje (stejně jako jeho vzor před lety) IT. Studuje na speciální škole, ale nebýt onoho "dobrovolníka" nikdy by k tomu nedošlo.
Bravo všem dobrovolníkům👏, zacelují lidské srdce i duši.💕🤗

Jsme za takové zprávy moc rádi.

Založení projektu

Homo doctus in se semper divitias habet.

Vlaďka Jandová
1 000 Kč