Lesní mateřská škola Malina z. s.


Vzdělávání a výzkum Děti, mládež, rodina

Podpořte provoz Komunitního prostoru Malina

Naše téma je vzdělávání v celistvosti, tzn. vzdělávání neoddělujeme. Co to znamená? Vzdělávání prožíváme přímo v životě, uvnitř dne, uvnitř vztahů, tam kde jsme a s kým jsme. Vzděláváme se tedy stále. Stále rosteme, učíme se, milujeme, pracujeme, zrajeme… žijeme. Ano, vzdělávání žijeme, chcete-li – protože žijeme, vzděláváme se.

vybíráme od 7.12.2020

Podpořit komunitní centrum Malina

Jsme vzdělávací organizace založená v roce 2020. Podporujeme rodiny a děti a zveme veřejnost k tvorbě komunity a přátelství. Pomáháme dětem najít vlastní cestu, rozvíjet osobnost a přirozeně se učit v přírodě. Organizujeme setkávání sousedů, volnočasové aktivity, pořádáme kurzy pro rodiny. Váš dar pomůže zabezpečit činnost našeho spolku. Moc Vám děkujeme!
11 150 Kč

přispělo

5 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz

O Malině

Malinu tvoříme 3 přítelkyně spolu s našimi manžely, dětmi, kamarády a dalšími blízkými, kteří nás podporují. Malina byla dlouho snem jedné z nás, teď je to náš společný plán a vize, ke kterému zveme i vás.
Abychom mohli soustavně vytvářet prostor a vztahy, které jsou jako připravená a úrodná půda pro učení se, potřebujeme i vaši pomoc. Zveme vás, abyste se stali součástí Maliny, jako pravidelní dárci. Svým pravidelným finančním příspěvkem, byť drobným, nám pomáháte být stabilní organizací, která se může dál rozvíjet.

Sídlíme v domě s atmosférou starého stavení, s prostornou zahradou, mezi loukami, pár kroků od lesa a chovu hospodářských zvířat. Naše zázemí a vybavení je zatím velmi skromné.
Naši lektoři jsou lidé, kteří mají rádi svou profesi a chtějí své dovednosti předávat dál. Pracují zatím pouze se svými vlastními, z domu donesenými pomůckami.

Jak už zaznělo, v Malině nám jde o život v celistvosti, tzn. život protnutý vzděláváním.
Proto malině dáváme svůj volný i pracovní čas. Přinášíme tady svou profesi, prožíváme zde čas jako rodina, přátelé, sousedé. Žijeme zde své životní a duchovní hodnoty. Vyrůstají tady naše děti a my rosteme spolu s nimi. Je to místo kde dáváme a zároveň dostáváme.
Staňte se i vy součástí svou profesí, dovednostmi, časem, financemi.
Přijďte, ochutnejte, zažijte malinovou atmosféru. Dávejte a dostávejte.

CO TEDY DĚLÁME V MALINĚ? 
„Osvědčené uchovávat, novému se otevírat.“ Rita Steibel
Komunitní prostor Malina
- letní sousedská slavnost
- sezónní brigády
- přednášky a semináře
- tematická setkání pro děti i dospělé

Vzdělávání v Komunitním prostoru Malina
- kroužky pro děti ve věku 2–12 let ze všech oborů (čeština, angličtina, němčina, ruční práce a práce se dřevem, přírodní vědy a chemie, matematika)
- angličtina pro dospělé
- doučování v předmětech anglický a český jazyk

Naší vizí je rozšířit činnost o lesní klub a komunitní školu.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu